Nyheter

Sudden-dödaren

Nyheter • Publicerad 2 december 2013

FBC hade tappat ett fyramålsunderläge. Släppt in 5–5 i slutsekunderna. borde ha varit knäckta. Men nä.

Då klev backen Jessica Fivelstedt fram, klapp–klapp-spelade sig fram och avgjorde med ett skott i krysset.

– Vad som händer jag vet inte. Jag vet inte vad jag gör där, skrattar Jessica Fivelstedt.

FBC Kalmarsunds nya suddendödare. För andra matchen i rad räddade hon en extrapoäng till laget.

– Det är jag och Dani (Danielle Warme) som spelar oss fram och plötsligt står jag i bra läge och skjuter bollen rätt upp i klykan. Verkligen skönt, säger "Jersan".

Hon räddade därmed en match som runnit FBC ur händerna. Laget gjorde en minst sagt strong insats med sina helt nyformerade kedjor. Med Annie Nilsson och Josefine Bengtsson borta klev Malin Nilsson in som center i förstafemma och imponerade med två mål. Och än mer glänste Matea Corcovic i andralinan – även hon två mål. Insatser som låg bakom först 3–0 efter två perioder och sedan klara 5–1 med knappa 13 minuter kvar av matchen.

– Jag är jävligt nöjd fram till dess med laget, vi förde spelet och borde haft en större ledning. Men sedan reducerar de bara några sekunder senare, ett känsligt läge – därefter saknar vi kyla och de tar över helt, säger coach Daniel Redenheim.

Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.