Nyheter

Succé direkt efter spelarrockad

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2012

INNEBANDY ALLSVENSKAN

Ett lysande schackdrag. Att toppa en förstfemma med urstarke Simon Nilsson i offensiven gav utdelning direkt. Och med råge dessutom.

Säsongens första uppträdande i Färjehallen för FBC Kalmarsunds blev en färgsprakande tillställning där Östra SK utskåpades med 8–2.

– Fantastiskt att vi levererar direkt. Vi har bara tränat en vecka i de nya kedjorna och spelet stämmer redan, det här kan bara bli bättre, det kan bli riktigt bra, sa Simon Nisson som var tillbaka i Färjehallen efter åren i Superligan, och han var det med besked. När laget vaskades om för att bryta den negativa förlusttrenden placerades Nilsson nämligen på topp och det var som förlösande för hans stora spel.

– En jättebra match. Många bitar faller på plats idag, konstaterade tränare Adam Kallenberg.

TOPPAD KEDJA

Visserligen började drabbningen möt Östra aningen sömnigt precis som årets två första matcher. Men efter ett mål bakåt var det full fart framåt för FBC och efter en kvart började de nya formationerna hitta nätet. Martin "Lillen" Willsund inledde målfesten, han hade flyttats upp som center i den "speediga" andrafemman och detta var en av många lyckade förändringar i laget. Mest anmärkningsvärd: den toppade förstakedjan med Simon Nilsson Johan Wittberg, Jonas Elofsson, Mattias Knutsson och Anton Nilsson. Taktiken var att denna tunga förstakedja skulle dra fram resten av laget och det gjordes förtjänstfullt, Simon Nilsson satte själv 3-1 innan den första perioden var slut.

– Till att börja med var det mycket nostalgi och otroligt roligt att komma tillbaka till Färjehallen, sedan började spelet fungera också. I offensiven kan jag utnyttja min fulla kapacitet istället för att bara stå och slå upp bollar.

UTNYTTJADE MISSTAG

I andra perioden gick FBC upp till 5-1 varpå Östra gjorde ett målvaktsbyte, men det hjälpte in laget att komma in i matchen. Bortalaget hade svårt för att ta sig igenom det kompakta och aggressiva försvaret som var något av nyckeln till att spelet fungerade så bra. Dessutom stod Victor Johansson för några riktigt kvalificerade räddningar när väl Östra kom till avslut.

– I den här matchen får vi möjlighet att ligga och lura lite och utnyttja deras misstag under slutet, sa Kallenberg efter den tredje period där FBC unnade sig att gå mer på kontring. Men samtidigt var det inget snack om att spelet i de nya kedjorna fungerade bättre ju längre matchen led. I stort sett var det fina prestationer över hela banan från FBC:s sida, bland de bästa var Jacob Lingmerth som ständigt var på rätt plats med bra blick för spelet dagen, samt firma Johan Wittberg och Simon Nilsson med några bländande anfall.

– Vi funkade riktigt bra ihop. Det finns mycket att jobba på men det här känns väldigt lovande. Det kunde knappast kännas bättre att vara tillbaka, konstaterade Nilsson.

– Otroligt skönt efter de två förlusterna. Nu får vi arbetsro och kan jobba vidare i de nya kedjorna, sa Adam Kallenberg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.