Annons
Nyheter

Strike #1 för FIBK?

Nyheter • Publicerad 17 mars 2007

INNEBANDY, KVALSERIEN

Söndag kväll drar kvalserien i gång för Färjestaden IBK:s del med match mot Gävle GIK på bortaplan. En del av ö-uppladningen består av – bowling...– Hamnar jag inte topp tre blir jag besviken, säger Mats Söderqvist med ett snett leende.

Annons

Färjestaden sätter sig i bussen redan i dag för avfärd mot Västerås. Ölänningarna övernattar i gurkstaden och beger sig sedan norrut till Sandviken. Där står nämligen bowling på schemat innan matchen, som startar så sent som 18.45, drar i gång i Gävlearenan Träffen.

– Hamnar jag inte topp tre blir jag besviken, säger Mats Söderqvist med ett snett leende när bowlingen kommer på tal.

Vilka blir dina tuffaste konkurrenter?

– ”Mackan” Johansson (Marcus, reds anm). Sen tror jag ”Klasse” (Klas Ivarsson) kan bli farlig.

Inga ledare?

– Nja, det ska väl möjligtvis vara Tom (Holmkvist) som kan komma topp fem då...

INTERNTREA

Mats Söderqvist kunde knappast fått en bättre start på sin Ölands-sejour. Skottstarke Mats, som anslöt från division 2-klubben Sävsjö IBK inför den här säsongen, har spelat till sig en ordinarie plats i andrafemman i laget som i överlägsen stil sprang hem den södra ettan.

– Man kan ju inte säga annat än att det har varit ett bra år. Jag hade förväntat mig att vi skulle slåss om seriesegern, men kanske inte att vi skulle vinna 21 av 22 matcher.

Smålänningen blev trea, efter Kim Nilsson och Jonas Elofsson, i den interna poängligan med 23 mål och 11 assist för 34 pinnar – en insats som gav en 14:e plats i söderettans totala sammanräkning.

Annons

Nöjd?

– Det är godkänt. Man måste inse skillnaden mellan spel i tvåan och ettan. Steget är dessutom ännu större till en klubb som Färjestaden, det är ju inte det sämsta division 1-laget precis.

NÅT PÅ GÅNG

Det var emellertid inte bara ölänningarna som ville ha forwardens påskrift på ett kontrakt inför 2006/07. Elitserielaget Warberg IC hörde av sig, FIBK:s seriekonkurrenter Röke IBK och Växjö IBK ringde också.

– Jag kände att Färjestaden hade nåt bra på gång, samtidigt kände jag 80 procent av spelarna redan innan jag kom hit, motiverar han beslutet att bli svartvit.

Konkurrensen skrämde inte?

– Nej, visst vill man ta en ordinarie plats och det var också mitt mål, men det handlar samtidigt om att hela tiden prestera på banan. Gör man inte det hamnar man på bänken.

Det har talats mycket om förstafemman i år med all rätt. Ni har ibland haft det lite tyngre, vad betyder andrafemman för laget?

– Förstafemman har presterat grymt mycket framåt. De måste fortsätta producera, men samtidigt tror jag inte att man vinner ett kval på endast en femma. Vi har höjt oss på slutet och det är fruktansvärt viktigt att vi också bidrar. Sen är ju målvaktsspelet väldigt viktigt, det kommer man aldrig ifrån.

Gävle står för motståndet, vad vet du om dem?

Annons

– Vi har gått igenom lite hur de spelar och så, men vi lägger ingen speciell kraft på Gävle. Vi fokuserar på vårt spel. Målsättningen är att de ska rätta sig efter oss istället, avslutar Mats Söderqvist.

Det ser onekligen ut som om smålänningen räknar med en och en annan strike på söndag. Och då inte bara på bowlingbanan...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons