Nyheter

Stannar i Umeå men byter till Dalen

Nyheter • Publicerad 7 maj 2009

INNEBANDY, ELITSERIEN

Färjestadens IBK-produkten Hilma Thofte blir kvar uppe i Umeå. Men hon byter division 1-klubben RIG Umeå mot elitserielaget IBK Dalen.

– Det fanns en möjlighet att bo kvar i Umeå och spela i elitserien. Eftersom jag trivs så bra här så finns ingen anledning att flytta, säger Thofte.

Till sommaren går Färjestadens IBK-fostrade Hilma Thofte ut innebandygymnasiet i Umeå. Då kan hon längre inte spela kvar hos RIG Umeå i division 1 norra. Trots detta blir dock Thofte kvar i Umeå då hon byter klubb till IBK Dalen som i år slutade på tionde plats i elitserien.

– Jag har tränat med Dalen tidigare och känner de flesta spelarna i laget. När det dessutom blev klart med vem som skulle träna laget (Urban Karlsson, som tidigare tränat Dalens herrar, reds. anm.) hade jag absolut inget att tveka på. Det är en tränare som jag haft kontakt med tidigare och som jag kommer bra överens med, säger Thofte.

FÖRSÄSONG

Redan i början på denna vecka drog Dalens damer igång med försäsongsträningen.

– Vi körde lite tester inför säsongen. Nu kör vi måndag, tisdag, onsdag, torsdag och lördag ett tag framöver. När skolan sedan slutar kommer träningsdosen ökas ytterligare.

Låter som att det blir en del pass i veckan?

– Ja, det blir nog en sju-åtta pass i veckan men ska man utvecklas måste man lida lite också.

Vad hoppas du då att få ut av din första säsong i elitserien?

– Självklart hoppas jag att få spela så mycket som möjligt. Om det nu blir så att man hamnar på bänken i början måste man ändå ge allt på träningarna och fortsätta jobba. Det kommer ändå vara grymt bra kvalité på träningarna så man fortsätter utvecklas.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.