Nyheter

SSG tackar nej till fyran

Nyheter • Publicerad 16 september 2009

INNEBANDY, DIV 5

Nyligen tackade SSG IF:s damlag nej till en friplats i division 2.

Nu har även SSG:s herrlag struntat i gratisuppflyttning då man under tisdagens träning kom överens om att tacka nej till en friplats i division 4.

– Det känns som att vi inte är riktigt redo för fyran än, säger coach Simon Bogefors.

Sent i måndags kväll kom det fram uppgifter på Smålands IBF:s hemsida om att den vakanta platsen efter Ljungby IBK i division 3 skulle fyllas med ett lag från division 4 västra, varpå ett lag från femman skulle få en friplats i fyran.

SSG IF stod överst på turordningen och hade vid ett ”ja, tack” fått spela i den östra fyran tillsammans med Borgholms IBK och Färjestadens IBF.

Men...

– Nej, vi sade faktiskt nej och nästan alla var överens, berättar Bogefors, vars SSG tog beslutet på tisdagens träning.

VARIT NÄRA FYRAN TIDIGARE

Det var ett något förvånande beslut kan man tycka, med tanke på att SSG de senaste två åren velat gå upp i fyran, men fallit på mållinjen som tvåa i serien.

– Visst hade det varit skitkul att spela i fyran, men vi har lite för mycket yngre spelare och ska man vara realistisk så är det nog bättre att låta de yngre få ett år till i femman.

Men ”ett år till i femman” kan ju lätt bli fyra-fem år, då det inte alltid är så lätt att gå upp?

– Ja, det är klart. Men det är nog bättre att vara ett topplag i femman än att det går dåligt i fyran och man riskerar att de yngre kanske lägger av.

Damerna tackar nej till tvåan och ni tackar nej till fyran. Vill inte SSG upp i seriesystemet?

– Jo, det är klart vi vill. Men vi vill göra det på det rätta sättet.

När SSG nu har tackat nej har förfrågan istället gått till IF Ariel.

MATCH MOT BIBK

Så nu är det alltså full fokus på premiären i femman borta mot Wedeby IBF den 4 oktober. Första träningsmatchen spelades förra veckan hemma mot division 4-laget Borgholms IBK och slutade med förlust, 9-3.

– Jag var jäkligt imponerad av vårt spel med tanke på att vi bara hade gjort två träningar innan, men det rann iväg lite sista tio minuterna, säger ”Boge”, som fick klara sig utan fem ordinarie spelare, framförallt poängkungen Peter Helgesson.

– Men inställningen var jättebra från vår sida, det var som en seriematch.

Ikväll spelar SSG ny träningsmatch, nu mot Kalmar IBK, som kunde varit en av säsongens serierivaler om SSG istället hade tackat ja till friplatsen i fyran...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.