Nyheter

”Sotarn” skall stoppa FIBK:en

Nyheter • Publicerad 22 oktober 2008

INNEBANDY, DIV 1

När Färjestaden kliver in i Karlskrona Sporthall denna onsdagskväll ställs de mot ett bekant ansikte. Martin Magnusson är tillbaka i Slätafly/SK och räds inte sina gamla lagkamrater.

– Nej, det är ganska lugnt. Det ska bli kul att möta dem, säger ”Sotarn”.

Efter bara en säsong lämnade alltså Magnusson Färjestaden. Och inför kustderbyt på onsdag känner han ingen sentimentalitet.

– Jag spelade inte så länge att jag fick något riktigt hjärta för Färjestaden, konstaterar han.

RUTINERAD

Det förra detta utlandsproffset medger att han inte hade sin bästa försäsong förra året. Han hade också en efterhängsam skada dragandes under större delen av seriespelet.

– Jag känner en större trygghet nu, eftersom jag varit i klubben (Slätafly/SK) under en längre tid. Jag har en större roll än vad jag hade i Färjestaden, och mer att säga till om. Som assisterande tränare kan jag dessutom vara med och styra mer.

Hur är din roll spelmässigt?

– Bryta i defensiven och sätta igång spelet snabbt. Försöka hota i defensiven.

Efter flera år på hög nivå, med spel i både Pixbo och Schweiziska Lok Reinach, hoppas Magnusson också kunna tillföra sin moderklubb rutin.

– Man har ju varit med ett tag så jag vet ju vad som krävs. Man ska tro på det man gör och inte hetsa upp sig i onödan.

Hur ska ni slå Färjestaden?

– Spela vårt spel och inte fokusera för mycket på dem. Vi ska fokusera på att spela vårt spel, och framförallt försvarsspelet.

”STOREBROR”

Men hur Slätafly/SK kommer agera i sitt försvarsspel vill han inte avslöja. Enligt Magnusson kommer onsdagskampen att bli tät och jämn.

– Färjestaden har alltid sett sig lite som en storebror, men vi ska göra vårt bästa för att motbevisa dem. Jag tror på oss. Vi vinner med 6-4 och jag gör två mål. Gör vi sex mål vinner vi definitivt.

När mittfältsstjärnan Luis Figo lämnade Barcelona för Real Madrid, fick han ett grishuvud kastat på sig när lagen möttes efter övergången. Är du rädd för något liknande?

– Haha, nej det tror jag inte händer.

HARALD BROSTRÖM

Följ matchenpå ÖB-webben ”minut för minut”. Klicka här.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.