Nyheter

Snöplig första förlust

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2010

INNEBANDY, DIV 2 DAM

Färjestadens IBK förde spelet. Men det räckte inte mot ett motstånd som effektivt bestraffade varje misstag.

– Vi tappde koncentrationen och vi mötte ett lag som är för bra för att göra misstag emot, säger coach Tom Holmkvist efter årets första förlust, 5–6 hemma mot Hovshaga AIF.

Färjestaden hade spelet och tog ledningen gång på gång mot Hovshaga, som liksom FIBK:en inlett med två raka segrar. Men farliga bolltapp och misstag i försvaret gjorde att Hovshaga kunde kvittera varje ledningsmål hemmalaget gjorde. Till slut klarade inte hemmalaget återta ledningen, istället tog bortalaget ledningen för första gången när fem minuter återstod att spela – och den höll man sedan matchen ut.

– Tvärtemot vad som är vanligt så blir vi ängsliga när vi leder och inte när vi ligger under. I dag syns vår orutin. Vi klarar inte stänga matchen, istället gör vi enkla juniormisstag som fäller oss, säger Holmkvist.

Efter en jämn första period gick FIBK:en ifrån till 3–1 tidigt i andra perioden. Man hade flera bud på 4–1 och frågan är om man inte hade dödat matchen om målet kommit. Men det gjorde det inte och istället fick gästerna in ett psykologiskt viktigt mål innan andra vilan. I tredje perioden kom kvitteringen snabbt och trots både 4–3- och 5–4-ledning tappade FIBK:en segern.

– Det känns tungt att vi inte får med oss en poäng i dag. Det är marginaler som avgör, men marginaler gör man sig förtjänt av, säger Holmkvist.

FAKTA/

Färjestadens IBK–Hovshaga AIF 5–6 (1–1, 2–1, 2–4)

Målen:1–0 (0.55) Annie Nilsson, 2–1 (20.31) Ellen Willsund 3–1 (22.06) Melinda Holmkvist, 4–3 (45.37) Isabell Gustafsson, 5–4 (49.41) Kajsa Ek.

MIKAEL ALMASI

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.