Nyheter

Skyttedrottningen tillbaka på Öland

Nyheter • Publicerad 17 februari 2006

INNEBANDY, DIV. IEn av Färjestaden IBK:s bästa spelare genom tiderna är tillbaka.Matilda Svensson gör i dag comeback på hemmaplan när FIBK tar emot Partille IBS.– Jäkligt kul, det är först nu man känner hur länge man har längtat efter innebandyn, säger en sprudlande glad Matilda.

Forwarden har visserligen redan spelat en match i FIBK-tröjan, bortatillställningen mot Södra Dal, men det var endast en dag efter hemkomsten från sin fyra månader långa Australienresa.

Nu har skarpskytten fått två träningsveckor på sig och ser fram emot kampen mot Göteborgslaget.

– Jäkligt kul, det är först nu man känner hur länge man har längtat efter innebandyn.

Träningsrapporterna vittnar om en pigg Matilda.

– Jaså? Det har varit kul och jag känner mig sugen. Vår femma har fungerat bra ihop.

Femman Matilda refererar till är Susanne Gustafsson och Klara Rudman på backplatserna, Ulrika Helgesson i en centerposition, samt parhästen Elna Hägglund i en forwardsroll.

107 poäng på två säsonger

Trots ett nästan tolv månaders långt innebandyuppehåll, så finns en hel del förväntningar på Svensson. Matilda räknas som en av Ölands bästa damspelare genom tiderna och fullkomligt öste in poäng för Färjestaden säsongerna 2002/03 och 2003/04.

Hela 107 pinnar – fördelat på 78 mål och 29 assist – kom från forwardens klubba och sedan följde ett år med Lockerud/Mariestad i elitserien innan hon tog ett sabbatsår och stack till Australien.

Vad kan publiken i Färjehallen förvänta sig av Matilda Svensson?

– Jag vet inte riktigt. Första matchen kom jag inte in i det, men å andra sidan kom jag ju hem dagen innan.

– Men det har känts bra på träningarna, även om jag skulle vilja vara lite längre fram konditions– och snabbhetsmässigt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.