Nyheter

Självförtroendet i topp

Nyheter • Publicerad 1 februari 2010

INNEBANDY, DIV 1

Färjestadens IBK är fyllt med självförtroende inför den rafflande avslutningen på allsvenska jakten.

Helgens 6-5-seger borta mot Röke var nämligen den tredje jämna FIBK-segern i rad.

– Vi vågar i slutet av matcherna. Vi vet att vi kan vinna och spelar också för att vinna, säger coach Adam Kallenberg.

Efter 8-6 borta mot Göteborg och suddensegern hemma mot Växjö, tog Färjestadens IBK i söndags sin tredje jämna seger i rad.

Röke IBK besegrades med 6-5.

– Vi har vunnit ett par av de här jämna matcherna, så vi har ett helt annat självförtroende nu. Det är en helt annan stämning i truppen, säger Kallenberg.

Första perioden mot Röke slutade 1-1, vilket var i underkant enligt Kallenberg.

– Ja, första femton var våra bästa femton minuter för säsongen, säger han.

GUSTAFSSON AVGJORDE

Mittenperioden vann sedan Röke med 3-2.

– Vi gick ner oss lite då. Matchen stagnerade och det gick lite fram och tillbaka, berättar Kallenberg, vars FIBK vände på steken i slutperioden.

– Vi satte högre press i tredje och fick bra utdelning direkt.

Efter endast tio sekunder satte Martin Gustafsson 4-4 och knappt två minuter senare gav Kasper Hydén Färjestaden ledningen. Röke kvitterade visserligen till 5-5, men i slutminuterna avgjorde Martin Gustafsson med att sätta segermålet.

Kallenberg måste verkligen vara nöjd med den värvningen man gjorde inför säsongen, för det är inte första gången herr Gustafsson kliver fram i avgörandets roll.

– Det var väl det vi visste när vi värvade honom. Det var en sådan back vi behövde och han har fått en sådan roll han känner sig bekväm i också.

BRA PROGRAM

Med fem omgångar kvar ligger Färjestaden sexa i tabellen, men det är bara fyra poäng ner till Växjö, som ligger precis under det magiska streck som skiljer allsvenska platser från kval. Ölänningarna har nu kvar att möta topplagen Mullsjö (1), Landskrona (2) och Fagerhult (4), samt bottenlagen Slätafly (10) och Munka-Ljungby (11).

– Vi har ett bra program kvar, medan de andra lagen möter varandra. Då bör de ju tappa lite poäng, säger Kallenberg.

• Vad krävs för att säkra en allsvensk plats tror du?

– Vi behöver nog ta tre segrar, då är vi helt klara.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.