Nyheter

Simons stänkare skrämde spöket

Nyheter • Publicerad 27 november 2006

INNEBANDY, DIV. IBuuu!Partille-spöket är puts väck. Och det mycket tack vare hårdskjutande backen Simon Nilsson.– Hans 2–0-mål var en riktig stänkare. De fick nästan svetsa ihop målet efteråt, säger en imponerad FIBK-coach i Magnus Gustafsson.Färjestadens IBK vann bortamötet med Partille IBS med 7–3 till slut.

Färjestaden hade aldrig tidigare betvingat Partille på bortaplan, men ölänningarna visade snabbt att man tagit ett kliv på självförtroendeskalan genom att roffa åt sig en 2–0-ledning efter den första perioden.

– Första tio hade de en del närskott, som ”Beme” (Anders Bemervik) avvärjde, men sen tog vi över, säger Gustafsson.

Elitserieklass

Kim Nilsson satte distinkt dit 1–0 och Simon Nilssons tvåa var något i hästväg. Gustafsson ger sig på en beskrivning:

– En riktig soloprestation av Simon. Det bara small till, en riktig stänkare. De fick nästan svetsa ihop målet efteråt, nä, det var högre än elitserieklass på det skottet...

FIBK vann mittenakten med 2–1 efter mål av Tobias Bengtsson och Jonas Elofsson.

– Det stod och vägde ett tag, men sedan knöt vi skorna lite hårdare och efter det var det inget snack, säger citat-vänlige ”Mange”.

– Jag är faktiskt riktigt imponerad av hur killarna klarade av ett så pass starkt lag som Partille borta. Vi var ett par klasser bättre än dem.

Tionde raka

Den tredje perioden spelades hem med 3–2 och resultatet stannade därmed vid 7–3, vinsten var ölänningarnas tionde raka i söderettan.

Gustafsson var som sagt var nöjd med lagets insats, men extra belåten med spel i numerärt överläge som resulterade i två mål på två chanser.

– Vi hade ändrat om lite, Klas (Ivarsson) och Marcus Johansson gick in istället för Mats Söderqvist och Jonas (Nilsson).

Fjolårets poängkung Mattias Ryberg var tillbaka i Partille?

– Jag tycker inte att han var lika het längre. Han spelade dessutom fram Simon till ett mål...

Avslutningsvis, Magnus, om jag säger Färjestaden, Sirius, Hässelby och Älvstranden, vad tänker du på då?

– Jag tänker på innebandy – och lite på bandy, Sirius är ju ett bandylag. Mer tänker jag inte på...

Det kan vi göra åt Magnus Gustafsson istället...

Ovanstående lag skulle nämligen i dagsläget bilda kvalgruppen till elitserien – en kvalgrupp som kommer allt närmare och närmare för ett segerrikt Färjestadens IBK...

FAKTA/Partille IBS – Färjestadens IBK  3–7 (0–2, 1–2, 2–3)

Målen, FIBK: 0–1 Kim Nilsson (Jonas Elofsson), 0–2 Simon Nilsson (–), 1–3 Tobias Bengtsson (Simon Nilsson), 1–4 Jonas Elofsson (Kim Nilsson), 2–5 Simon Nilsson (–), 2–6 Tobias Bengtsson (Mats Söderqvist), 2–7 Simon Nilsson (–).

Skott: 23–29.

Utvisningar, PIBS: 2x2 min. FIBK: 2x2 min.

Publik: 307.

Kvarnligan

3: Anders Bemervik. Agerar med sällan skådad pondus. Het och stabil i samma person. Går enligt Gustafsson mot sin bästa säsong hittills.

2: Simon Nilsson. Utmanade Bemervik om de tre kvarnarna ända in i det sista. Tagit ytterligare ett kliv i defensiven. Spelar tufft. Vass i offensiven.

1: Mårten Palmefors. Hade en träning på sig att få i gång andrafemman. Lyckades i och med att femman noterades för 5–1 i matchen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.