Annons
Nyheter

Siktar på spel trots knäskada

Nyheter • Publicerad 13 september 2007

INNEBANDY, LIGACUPEN

Anders Bemervik har dragits med en knäskada en tid. Trots motstridiga uppgifter riktar sig nyckelspelaren in på spel i Ligacupen för sitt Färjestadens IBK.

Annons

– Det var länge sedan det kändes så här bra, jag siktar på att stå på fredag och ytterligare en match i helgen, säger målvakten.

Anders Bemervik tror sig veta när problemen med knäet uppstod.

– Det var under första innebandyträningen, vi var bara två målvakter på träningen och jag överansträngde mig.

Sedan dess har Anders haft smärtor i sitt knä. Först befarades det att rörde sig om menisken. Nu är dock en inflammation det hetaste tipset.

– Jag har rehabtränat hos Arne (Svensson) och han har skickat in ultraljud i drygt tre veckor. Jag har kanske fått lite mer än vad man ska, men det känns bättre och bättre, så därför tror både Arne och jag att det rör sig om en inflammation.

Men det kan ändå bli så att du får ta det lite lugnare mellan matcherna i höst och vinter, då?

– Precis som jag brukar göra, hehe... Nä, men jag får nog vara lite mer försiktig.

Betyder den här förbättringen du känner att du spelar i helgen?

– Det var länge sedan det kändes så här bra, jag siktar på att stå på fredag och ytterligare en match i helgen, svarar 26-åringen.

INTE OROLIG – HITTILLS

Annons

Det märks på samtalet med keepern att det är en viktig helg som stundar. ”Beme” vet att idel försäsongsförluster mot elitserielagen definitivt inte hjälper självförtroendet.

– Hittills är jag inte orolig över resultaten, de två senaste har vi ju endast förlorat med uddamålet (Balrog 2-3, Jönköping 9-10, reds anm). Men det är klart, förlorar vi den här helgen också får man nog sig en tankeställare inför seriestarten.

Bakom Anders Bemervik är Emil Andersson redo att hoppa in. Andersson, 20, har vaktat Färjestadens mål i division 1, men inte vid särskilt många tillfällen. Vad finns det för reservplan i FIBK om det visar sig att Anders Bemervik har problem under hösten? Mikael Svensson, FIBK:s sportchef:

– Vi har situationen under uppsikt. Vi får avvakta helgen, men skulle det visa sig att ”Beme” har problem, så måste vi hitta ett alternativ. Man tittar ju först och främst i närområdet, men det finns ju inte så många här, det ska väl vara Vimmerbys målvakt i så fall, men inga kontakter är tagna.

Schweiz, då?

– Där tittar vi inte i dagsläget. Problemet med Schweiz är att det är dyrt att lösa spelare från deras kontrakt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons