Nyheter

Serieledaren för svår för FIBK – men nu var det jämnt

Nyheter • Publicerad 7 februari 2006

INNEBANDY, DIV. II höstas krossade IK Södra Dal öländskorna i FIBK med hela 12–3.I helgen tog skånskorna från Lund en ny seger mot FIBK:en, men nu blev det bara 4–3.– Ett steg i rätt riktning, konstaterar FIBK-coachen Johan Gustafsson.

Det var rejält jämnt mellan lagen denna gång, men Södra Dal Tornados kunde avgöra matchen tack vare två psykologiska mål i mittenperioden. Jessica Stigson hade kvitterat till 1–1 i mitten av perioden, men bara två minuter senare gjorde Södra Dal 2–1 och innan perioden var över hade Lund-gänget även gjort 3–1.

– De två målen som de får in i mittenperioden, det är de som fäller avgörandet, analyserar Gustafsson, som tycker FIBK var värt en poäng.

– Rättvist hade väl varit en poäng till oss och två poäng till Södra.

Hur nära var ni en skräll tycker du?

– Hade vi bara fått in 4–3 målet lite tidigare hade vi nog gjort 4–4 också. De var i gungning då.

Men 4–3 målet, Tove Johanssons reducering i boxplay, kom så sent som 33 sekunder från full tid och därmed blev det ingen skrällpoäng till FIBK.

Med tre matcher kvar på säsongen har ni fem poäng ner till strecket. Hur många matcher måste ni vinna för att hålla er kvar tror du?

– Logiskt sett behöver vi bara vinna en match, men poängmässigt måste vi nog ha fyra poäng. Men vi siktar på att vinna minst två av de här tre matcherna.

FIBK:ens resterande matcher och motståndets tabellplacering:

Hemma mot Partille (5), borta mot RBK (2), samt hemma mot Veddige (9).

FAKTA/IK Södra Dal – Färjestadens IBK 4–3 (1–0, 2–1, 1–2)

Första perioden: –

Andra perioden: 1–1 Jessica Stigson (Frida Karlsson).

Tredje perioden: 4–2 Tove Johansson (Frida Karlsson), 4–3 Tove Johansson (–).

Utvisningar, IKSD: 2x2 minuter. FIBK: 4x2 minuter.

Skott: 32-28.

Publik: 112.

Kvarnligan3: Susanne Gustafsson. Backen tog ett stort ansvar och höll ihop laget i boxplay. Visade vilken bra innebandyspelare hon är.

2: Helen Johnson. Var riktigt bra i den första perioden, där hon fick mota hälften av matchens alla skott mot sig. Stabilt rakt igenom.

1: Frida Karlsson. Spelade med ett stort lugn och vågade ta för sig. Stod också för två assist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.