Nyheter

Sanslösa slutminuter avgjorde för BIBK

Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

INNEBANDYFörst såg allt ut som vanligt. Sedan ändrades läget snabbt.Men till slut var allt som vanligt igen och Borgholms IBK hade, efter tre mål under matchens två avslutande minuter, tagit hem en ny fullpoängare efter 6–3 mot AIK Atlas.

Efter två perioder såg allt ut som det brukar göra när Borgholms IBK spelar den här säsongen. Borgholm ledde med 3–1 mot Atlas efter mål av Kristoffer Hultenius, Robert Johansson och Rasmus Helgesson och såg ut att gå mot en ny seger. Detta trots att laget inte imponerade så värst spelmässigt.

– Det var lojt. Vi spelar inte bra och får inte upp tempot trots att vi leder med 3–0, säger Borgholms tränare Jimmy Hultenius.

Kanonskott

Gästernas lagkapten Henrik Svensson såg sedan till att BIBK blev straffade för sitt tempofattiga spel. Två gånger om small det bakom duktige Christian Andersson i Borgholms mål.

Kanonskotten efter 12.10 och 13.06 i slutperioden vände tillställningen och helt plötsligt hade hoppet tänts för Atlas om att plocka poäng av serieledaren.

– Vi hade snackat mycket om att hålla deras kapten. Men vi släpper koncentrationen och då får han göra mål, säger Hultenius.

Efter 3–3–kvitteringen tog Borgholm timeout och efter den var det ett nytt BIBK som kom ut på planen. Hemmaspelarna visade vilja, satte press på Atlas och jagade frenetiskt ett segermål.

– De fick lite skäll och du ser agerandet efteråt. Det är så vi ska spela, säger Hultenius om det lyckade draget.

”Bättre sent än aldrig”

För lyckat blev det då uppryckningen skulle visa sig även i målprotokollet.

Med 2.03 kvar att spela kunde Emil Andersson stöta in 4–3. Ett mål som följdes av ytterligare två.

Först genom Valentin Folkemark med knappa minuten kvar, sedan genom duktige Robert Johansson i slutsekunderna.

Därmed inkasserade BIBK sin elfte seger och leder nu serien med fyra poäng före Kalmar IBK.

– Det var en av våra sämsta hemmamatcher den här säsongen. Men bättre sent än aldrig, konstaterar Borgholmstränaren Jimmy Hultenius.

Beröm i BIBK till backen Axel Andersson som klev fram och gjorde sina första två poäng för säsongen tack vare framspelningarna till 5–3 och 6–3. Bra var även backkollegan Rasmus Helgesson och kreative forwarden Robert Johansson tillsammans med Christian ”Dille“ Andersson i målet.

Borgholms IBK – AIK Atlas 6–3 (1–0, 2–1, 3–2)

Målen, BIBK: Robert Johansson 2, Kristoffer Hultenius, Rasmus Helgesson, Emil Andersson, Valentin Folkemark.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.