Annons
Nyheter

Saknaden av poängkungen märktes i Järfälla IBK

Nyheter • Publicerad 27 mars 2007

INNEBANDY, ELITSERIEKVAL

Av personliga skäl kunde inte Järfälla IBK:s poängkung Joakim Lindström medverka i matchen mot Färjestaden.

Annons

– Vi märkte redan i första perioden att Lindström inte var med, för den femman flöt inte på som den brukar, säger Järfällas tränare Emil Persson.

Joakim Lindström är lagets poängkung, totalt tia i elitseriens poängliga med sina 19 mål och 19 assist. Tillsammans med Fredrik Djurling och Mats Egnell bildar han normalt den fruktade ELD-kedjan i lagets förstafemma, som i söndags inte levererade som den brukar.

– I dag möter vi ett bättre lag, men vi gör en dålig match och har bara en bra femma idag, andrafemman, säger Persson. Andrafemman var bra i dag, men det räcker inte. Vi får ju ingenting gratis. Det är för få som kliver fram och då vinner man inte mot Färjestaden.

Lagkaptenen och landslagsmannen Fredrik Djurling håller med:

– Visst saknades Lindström, men vi kom inte riktigt upp på den nivå som vi kan. Färjestadens man-mot-man-försvar ska passa oss. Vi ska kunna knäcka det med individuella prestationer, men i dag gick det inte.

RYGGSÄCKAR

Persson vill inte skylla förlusten på utvisningar, men han var tveksam till bedömningen.

– Vi åker på några onödiga utvisningar, samtidigt som vi inte fick med oss några utvisningar, säger Persson. Det kan man tycka är lite konstigt med tanke på de ryggsäckar vi har med oss hela matchen. Det borde ju kommit någon utvisning för upprepade slag eller något.

Närmast väntar nu Gävle GIK för Perssons Järfälla och efter den matchen har Stockholmarna mött samtliga division 1-segrare. Hittills har de bara mött Västerås och Färjestaden, två lag Persson inte kan rangordna.

– Det är ju bra lag i den bemärkelsen, men frågan är bara vilket av division 1-lagen som har den bästa spetsen.

Annons

Djurling håller dock Färjestaden lite högre:

– De håller väl ungefär samma nivå, men Färjestaden kanske är lite mer spelskickligt. De krigar hela tiden, det ska de ha en eloge för.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons