Nyheter

Ryggen bekymrar ”Mackan”

Nyheter • Publicerad 21 december 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Färjestadens IBK:s forward Marcus Johansson bekymras av ryggproblem. I Finnkampen förra helgen tvingades han kliva av i den tredje perioden och nu väntar besök hos en kiropraktor i Kalmar.

– De tror att det är någon nerv som är i kläm, säger 18-åringen.

Sverige besegrade Finland i överlägsen stil i Finnkampen i helgen, men U19-landslagets öländske center tvingades kliva av i den sista perioden.

– Jag hade haft lite ont i ryggen innan, men då fick jag en smäll och landade på ryggen, berättar Johansson, som spelat med ryggproblem den senaste tiden.

Det började i början av november under U19-VM i Schweiz.

– Jag fick ont i ryggen då och tyckte det var lustigt, för jag har aldrig haft problem med det innan.

KUNDE KNAPPT SPELA

Mot Storvreta för en och en halv vecka sedan blev det sedan ännu värre.

– Jag kunde knappt spela mot Storvreta. Men ”Mange” (Magnus Gustafsson, tränare) sa att jag inte fick byta, så jag körde vidare. Men det gjorde sjukt ont hela matchen.

Förra tisdagen, innan matchen mot Warberg, gick ”Mackan” till en kiropraktor som ”knäckte till” ryggen och dit kommer han nu att återvända.

– Ja, det gör ont nu igen, så jag ska gå dit nu i veckan.

Vad är det för fel?

– Först trodde de att det var ryggskott, men det gör ont i låret också när jag sitter, så förmodligen är det en nerv som är i kläm.

Färjestadens omstart i superligan är mot Täby den 5 januari och Johansson hoppas kunna vara skadefri då.

– Men det blir nog troligtvis vila fram tills dess, avslutar han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.