Nyheter

Revanschsugna FIBK-damer

Nyheter • Publicerad 24 november 2007

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Senaste matchen mot Södra Dal var inte mycket att hurra för. Därför är FIBK:en i dag suget på revansch då IBF Älvstranden kommer på besök.

– Det har sett bra ut på träningarna, säger coach Mårten Andreasson.

Vad är då dagens motståndare för några?

– Tja, det enda vi vet är att det har varit ett stabilt division 1-gäng i flera säsonger, svarar Andreasson. Nu har man börjat lite knackligt, men spelade 2-2 mot Södra Dal och det är ju bra.

RUTINERAT GÄNG

– De har ett gäng rutinerade spelare, men vi vet inte hur de spelar, fortsätter han. Andra Göteborgslag har boxat hem framför eget mål, men vi får se hur de gör.

Annars låter det som vanligt i FIBK-leden.

– Vi ska fokusera på vårt spel och få vår grund att sitta.

Oj, FIBK dam-klyschan...

– Ja, det har det kanske blivit, men det är viktigt att inte fokusera på de vi möter. Gör vi bara det vi ska behöver vi inte fokusera på motståndarna.

”CARRO” BORTA

Hur ser det då ut i laget? Jo, backen Carolin Eriksson, en av få som gjorde en bra match sist, är bortrest och ersätts av Klara Rudman, som går ner som back.

– Hon har spelat det lite innan, så det går nog alldeles utmärkt, avslutar Andreasson och hälsar att laget kommer köra runt på två femmor och en avlastningsfemma.

VIKTOR LOVÉN

Färjestadens IBK (6)–IBF Älvstranden (8)

Mål: Frida Nordholm (Ellen Stjernfeldt).

Första: Josefine Bengtsson, Martina Claesson - Susanne Gustafsson - Sara Nyström, Josefin Nyberg.

Andra: Hanna Helgesson, Anna Erlandsson - Tove Johansson - Elna Hägglund, Hanna Johansson.

Tredje: Emelie Johansson, Klara Rudman - Karolina Johansson - Ulrika Helgesson, Emma Andersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.