Nyheter

Revanschsuget FIBK i DM-final

Nyheter • Publicerad 24 februari 2008

INNEBANDY, DM

Dagen efter superligamatchen mot AIK, spelar Färjestadens IBK DM-final mot Jönköpings IK – i Västervik.

– Vi siktar ju självklart på att vinna den matchen, säger Magnus Gustafsson.

Färjestaden har haft en relativt bekväm resa genom DM. Hitintills har laget stött på tre lag i de lägre divisionerna, alla de ser dock ut att bli seriesegrare. Lagen som FIBK mött är Westerviks IBK som leder östra fyran, IBF Tranås som nyligen blev klart för division 2 samt IFK Stockaryd som ser ut att ta steget upp till division 3. Jönköping har haft lite tuffare motstånd och mötte till exempel division 1-laget Växjö IBK.

– För oss har det varit skönt att få vinna lite och dessutom tycker jag att det är bra för innebandyn i Småland att DM finns, säger Gustafsson.

SPELAS I VÄSTERVIK

DM-finalen kommer att spelas i Västerviks sporthall som rymmer 1 300 åskådare och prissumman till segrande lag uppgår till 6 500 kronor.

Vilken fokus har legat på DM så här långt?

– Vi har gått in för att vinna alla matcher så nu ska vi vinna finalen också. Sedan har vi visserligen inte spelat med fullt lag alla matcher men nu har vi ju lite revansch att utkräva från Jönköping också, svarar Gustafsson.

Förutom matchen mellan FIBK och JIK kommer Husqvarna IK och Ingelstad mötas i damfinalen och Hovslätt IK och Ljungby IBK kommer mötas i herrjunior finalen. I damjuniorfinalen kommer JIK möta Westbo IBK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.