Nyheter

Poängkungen tror på sitt FIBK

Nyheter • Publicerad 13 januari 2008

INNEBANDY, JUNIORALLSVENSKAN

I fjol vann Färjestadens IBK:s juniorer SM-guld. Då var Anton Welander den anonyma ynglingen bakom spelare som Kim Nilsson, Simon Nilsson och Marcus Johansson. Ett år senare är den förstnämnde för gammal och istället har Welander tagit för sig allt mer och vann poängligan i juniorallsvenskan mellersta Götaland.

I fjolårets juniorallsvenska svarade Anton Welander enbart för två mål i grundserien. I år har dock poängskörden bättrats på rejält. 16 mål och nio assist slutade 17-åringen på och han har blivit en nyckelspelare när FIBK:ens jakt på SM-guldet fortsätter.

– Jag är inne i ett stim just nu så det känns bra, säger Welander.

OBESEGRADE

Färjestaden tog sig igenom sin grundserie helt obesegrad. Enda poängtappet kom i sista matchen mot Nybro IBK då laget spelade oavgjort 5–5.

– Nybro kämpade och jobbade riktigt hårt, vilket gjorde att vi fick svårt att hitta varandra. Sedan underskattade vi dem kanske lite, säger Welander.

Hur stor skillnad är det på årets och fjolårets lag?

– Det är ganska stor skillnad. Då hade vi fler äldre spelare, i år har det fyllts på med en hel del yngre.

Har ni kapacitet att försvara guldet?

– Ja, vi har kapacitet att vinna i år med, men vi måste kämpa betydligt mer.

NY I A-TRUPPEN

Denna söndag startar slutspelet för Färjestaden som i åttondelsfinalen får möta, tvåan från juniorallsvenskan södra Götaland, KFUM Malmö hemma i Färjehallen.

– Vi slog dem i fjol och då imponerade de inte särskilt mycket så jag tror vi har ett litet övertag, säger Welander.

Inför säsongen plockade Magnus Gustafsson upp Welander till Färjestadens a-trupp och han har ett par gånger funnits med på bänken.

– Det är varit väldig utvecklande att få vara med i a-laget. Framförallt har jag utvecklats som individ men det skiljer sig samtidigt väldigt mycket på JAS och a-laget.

På vilket sätt?

– Svårt att säga, men allt är tuffare och går mycket snabbare.

INNEBANDYFEST

Om Färjestaden skulle besegra Malmö väntar kvartsfinal vid månadsskiftet. Därefter följer den så kallade Innebandyfesten som i år hålls i Göteborg där semifinaler och finaler spelas i fyra olika klasser. Förutom juniorallsvenskan spelas även damernas motsvarighet och ungdoms-SM för pojkar och flickor 16 år.

JOHAN MALMQVIST

Poängligan juniorallsvenskan mellersta Götaland

1. Anton Welander, FIBK 16 9 25

2. Karl-Dennis Svanström, Mjölby 14 10 24

3. Marcus Johansson, FIBK 14 9 23

4. Simon Nilsson, FIBK 8 13 21

5. Jens Milesson, Slätafly 11 8 19

6. Pontus Thelin, Mjölby 11 8 19

7. Mårten Valentinson, Linköping 8 10 18

8. Tim Börjesson, FIBK 10 7 17

9. Robert Källenius, Linköping 11 5 16

10 . Alexander Wremerth, Westerviks 8 6 14

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.