Nyheter

Överlägsen vinnare av Kvarnligan

Nyheter • Publicerad 18 mars 2010

INNEBANDY, DIV 2

I brist på någon lagkamrat att luta sig emot har hon själv vuxit fram som en klippa i laget.

I överlägsen stil vann Carolin Eriksson Kvarnligan 2009/10.

– Jag har fått ta mer plats i år, vilket jag inte behövt innan. När Susanne Gustafsson och Tove Johansson fanns i laget kunde man luta sig mot dem, men det kan man inte längre, säger hon.

Carolin Eriksson har varit Färjestadens IBK:s bästa spelare under årets säsong, en säsong hon inledde som back, men sedan blev center.

– Det har varit mest center den här säsongen och det har funkat, säger hon blygsamt.

För visst har det funkat. ”Carro” spelade under säsongen ihop hela 19 kvarnar, vilket var nio fler än tvåan Frida Andersson på tio kvarnar.

• Har du varit så överlägsen i år?

– Haha... Nej, det kan jag inte säga att jag har varit. Så kaxig kan man inte vara, haha...

• Vem tycker du skulle ha fått flest kvarnar om inte du fått det?

– Jag vet inte. Det är jättemånga som har utvecklats den här säsongen. Frida Andersson har tagit ett jättekliv. Och Sara Nyström och de där har gjort en bra säsong också, synd bara att hennes knä gick sönder.

– Och Nikki (Berglund), Ellen (Willsund) och Tove (Franzén) har utvecklats jättemycket.

”FÖR LOJT”

Om det gick bra för Carolin själv i år kan man verkligen inte säga detsamma om laget.

– Vi satsade på att komma så högt upp i tabellen som möjligt, men jag vet inte. Det går inte att sätta fingret på vad som gick snett, säger hon.

Det var tänkt att Färjestadens IBK skulle hamna bland seriens tre bästa lag och därmed få kvala tillbaka till division 1. Det lyckades man dock inte med, utan slutade fyra efter en medioker säsong.

– Det var väl inställningen som saknades lite. Vi kunde ha krävt mer av varandra. Det var lite för lojt, säger Eriksson och fortsätter.

– Och hela säsongen har vi haft stolpe ut. Innan har vi haft stolpe in, men vi har inte haft den turen i år.

• Är du förvånad över att ni inte klarade en kvalplats?

– Både ja och nej. Innan säsongen trodde jag vi skulle ligga högre upp och vi har haft press på oss att göra det också. Alla hade höga förväntningar på oss, men vi kunde inte nå upp till dem. Men vi kom ändå fyra och det är inte så dåligt.

FOTBOLL

Carolin Eriksson har kombinerat innebandyspel i division 2 med fotboll i division 4. Till årets fotbollssäsong har hon dock bytt Färjestadens GoIF mot RM IF, vilket betyder spel i division 3.

– Det blir kul att spela i RM nu, det blir lite nytändning, säger hon.

Utöver de båda sporterna går hon på innebandygymnasiet och studerar, så det blir ibland tufft att hinna med allt tidsmässigt.

– Nu när innebandyn lugnat ner sig blir det mer fotboll, men innebandyn går ju fortfarande först, säger Eriksson.

CL98

Med tanke på att det är innebandyn Eriksson satsar på borde det inte kännas helt hundra att tuffa på i division 2 ytterligare en säsong. Men den nyblivna 18-åringen har inga planer på att flytta, i alla fall inte innan hon har gått ut gymnasiet.

– Det är klart man vill spela så högt upp som möjligt, men jag har ett år kvar på skolan här, säger Carolin, som börjar trean till hösten.

Det enda alternativet som finns i närheten är CL98, som för tillfället kvalar upp mot division 1.

– Det är väldigt mycket grejer som spelar in. Dels beror det på hur det blir i Färjestaden, dels beror det på om CL går upp i ettan eller inte, och dels beror det ju på om de vill ha mig eller inte.

Men alla dörrar verkar öppna i dagsläget.

– Jag har inte pratat med varken Färjestaden eller någon annan klubb, så vi får se vad som händer.

• Vad krävs för att få FIBK tillbaka till division 1 nästa säsong?

– Det är en generationsväxling nu. Det är viktigt att vi sätter upp ett mål, så att man kan kräva av alla att göra vissa saker. Det måste bli mer struktererat, så att alla drar åt samma håll.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.