Nyheter

”Osa” har abdikerat – Kim ny kung

Nyheter • Publicerad 16 november 2006

Säsongen 2005/06 ägde Slätaflys veteran Jonas ”Osa” Carlsson fortfarande regionens innebandytron.Men inte längre.Nu tillhör kungariket Färjestaden IBK:s Kim Nilsson.

Kim, 18 år ung, äntrade Kalmar Sporthalls derbyscen inför rekordpubliken 1 159 personer med ett självförtroende så stort, så stort. Han rörde sig som en smidig panter, svingade sin klubba likt en trollstav och avgjorde – på egen hand – den upphaussade matchen till ö-lagets fördel.

”Osa” gjorde i sin tur inte bort sig, inte alls, men den gode Carlsson fick helt enkelt se sig ifrånsprungen, bortdribblad och bortskjuten från tronen av denne långe blonde Ölandsviking.

Sydöstra Sveriges innebandyframtid tillhör Kim Nilsson och FIBK kan bara hoppas på att laget vinner söderettan och kvalar sig upp till elitserien redan den här säsongen. Annars tror jag att ”Ölands-Kim” packar sitt arm– och pannband tillsammans med ett par klubbor och drar till någon av de fyra toppföreningar i svenska eliten han kontaktades av inför det här året.

Kim Nilsson är nämligen redan nu mogen att ta nästa kliv på utvecklingsstegen – är Färjestadens IBK det?

Till sist...

...Marcus Johansson är FIBK:ens svar på Ole-Gunnar Solskjaer.

...1 159 personer följde derbyt i Kalmar Sporthall. Då ska man komma ihåg att Färjestaden är från andra sidan bron och Slätafly från Torsås...

...7.16 in i den andra perioden och ledning med 7–0. Då drog Magnus Gustafsson på smilbanden för första gången. Tränaren har stora krav på sina mannar.

...Marcus ”Super-sub” Johansson gjorde två mål – i sitt första byte...

...strax innan derbyt startade samtalade Magnus Gustafsson med pappa Tommy. Vad än Tommy sa till sonen, så verkade det fungera. FIBK ledde ju med 2–0 redan efter 1.43.

...”Göte” i Club Zebra-klacken är en klassiker. Som han höll i gång.

...det är inte första gången Marcus Johansson tar chansen och gör mål redan i sitt första byte. När ska han få chansen på ”allvar”?

...så unga, men ack så rutinerade. Nilssonsönerna Kim, 18, och Simon, 17, har uppträtt på stora scener förr och uppträder med en sån pondus.

...Kim Nilsson rycker i poängtabellen. Jag väntar med spänning på när Jonas Elofsson ska ta upp kampen.

...Andreas Löttiger har förvisso ett vasst skott, men inte alls i närheten av en ung högerback med samma högerfattning.

...samme Löttiger skulle för övrigt varit i Sverigetopp i vilken friidrottsgren som helst. Vilken atlet.

...går FIBK upp i elitserien kanske Mörbylånga kommun blir tvungen att bygga om Färjehallen för några miljoner som inte finns i kassan. Jag tror de styrande i Mörbylånga håller på Vimmerby IBK...

...hörde från en förtvivlad ölänning att godisbiten ”banana skids” inte fanns att finna i FIBK-kiosken. Han köpte den istället motvilligt i Flyers-kiosken. Ibland är sockersuget stort.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.