Nyheter

Olles Wiler vann seriefinalen

Nyheter • Publicerad 23 november 2006

INNEBANDYOlle Thorssells Wiler-Ersigen har hittat flytet. I helgen slogs Tigers Langnau tillbaka med 8–4 i seriefinalen.– Våra ”special teams” avgjorde, berättar den öländske backen.

Langnau vann 5-mot-5-spelet med 4–3, men när det kom till numerära över– och underlägen var Wiler överlägset sina motståndare.

– Vårt powerplay var strålande. Vi gjorde fem mål på fem chanser och vårt boxplay dödade deras tre lägen, så man kan väl säga att våra ”special teams” avgjorde matchen, säger en nöjd Olle Thorssell, som med sitt Wiler-Ersigen nu ryckte i tabelltoppen.

Och ditt pass till 7–4-målet var förstås avgörande för matchen?– Haha, nä, du, det var dessutom en ganska billig assist, säger 26-åringen blygt.

Ni hade 1 350 på läktarna som bevittnade seriefinalen, när Färjestaden mötte Slätafly var det 1 159 som såg på. Var tror du det bästa trycket infann sig?

– Det var säkert mer tryck i Kalmar, hehe.

Kim Nilsson var bäst på derbyplanen, har du tipsat Wiler om honom?

– Nä, det har jag inte. Han ska dominera i elitserien först. Han får komma ner hit sen när han är avdankad, hehe...

Vad händer nu?

– Nu väntar Alligator Malans i cupen och sen har vi tre matcher i serien innan uppehållet.

– Vi har hittat en rätt bra plats i tabellen nu..., avslutar Olle Thorssell och syftar på lagets serieledning.

ÖVRIGA LIRARE I EXILKOLLEN

Elna Hägglund, IBF Falun

Hägglund gjorde som bekant sina två första elitseriepoäng i helgen. Produkten från Färjestadens IBK assisterade först till Faluns 2–0-mål i toppmötet med Iksu för att sedan antecknas för 3–2 i den tredje perioden. Falun lyckades dock inte hålla i ledningen utan fick ge sig efter förlängning.

Elnas Dalalag ligger tvåa i tabellen efter just Iksu, men Falun har två färre spelade kamper.

Matilda Svensson, Husqvarna IK

Matilda, Ölands export till Vätternbygden, åtnjuter, likt Elna Hägglund, en topp-placering med sitt lag Husqvarna IK. HIK lirar i den västra ettan och parkerar på en andraplats. I veckan föll småländskorna i seriefinalen mot KAIS Mora med tennissiffrorna 6–1.

Matilda har dessutom varit en bidragande orsak till HIK:s framfart i och med sina sex poäng fördelade på fem mål och en assist. Det är endast den dokumenterade poängdrottningen Kajsa Reingård som är bättre i laget med nio pinnar.

Hilma Thofte, RIG Umeå IBF

Thofte går första året på riksinnebandygymnasiet i Umeå och RIG Umeå har ett lag i damtvåan, där Hilma spelar.

Efter åtta omgångar har Thoftes gäng vunnit sex matcher, kryssat en gång och förlorat en. Nitton insamlade pinnar räcker i dagsläget till en andraplats i tabellen efter Sävar IBF som står på 22.

Hilma har i sin tur varit anonym i protokollet. Thofte har lirat fyra matcher, men inte antecknats för några mål eller assist. Hon har inte heller några utvisningsminuter på minuskontot.

Marcus Thorin, Hammarby IBF

Thorins Bajen rosar inte marknaden i division I mellersta. Hammarby har endast vunnit en gång på nio försök och ligger under nedflyttningsstrecket tillsammans med Lesjöfors/Filipstad.

Thorin har spelat fem av Bajens nio matcher och har på dessa antecknats för ett mål och två assist.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.