Nyheter

Olle Thorssell åter överraskad efter ny landslagsuttagning

Nyheter • Publicerad 24 januari 2008

INNEBANDY

I måndags kväll presenterade förbundskaptenen Kent Göransson herrlandslagets trupp till Euro Floorball Tour i schweiziska Zürich den 1-3 februari. Och ölänningen Olle Thorssell var då än en gång med i backuppsättningen.

– Det var kul och lite oväntat även denna gång, säger det 27-åriga Schweiz-proffset.

I lördags avslutades den schweiziska högstaligans grundserie då Olle Thorssells SV Wiler-Ersigen besegrade Grasshopper-Club Zürich med 3-2 och tog hem seriens förstaplats fyra poäng före tvåan Floorball Köniz.

– Vi har inte spelat jättebra, men de tuffa matcherna har vi ändå lyckats vinna och det är ändå en styrka, analyserar Färjestadenssonen.

Nu väntar en mellanrunda där de sex bästa lagen i tabellen tar med sig sina grundseriepoäng och möter varandra en gång till, för att sedan kora de fyra semifinallagen. Och Thorssells Wiler-Ersigen har ett drömläge.

– Vi behöver bara en seger till för att ta oss till semifinal, så det ser ju rätt bra ut, medger FIBK-produkten.

REVANSCH MOT FINLAND?

Men den första helgen i februari byter Thorssell åter sitt Wiler mot det svenska landslaget och motståndet mot Tjeckien på fredagen, Finland på lördagen och Schweiz på söndagen. Men Olle känner sig ännu inte bofast i blågult.

– Nej, absolut inte. Jag har ju bara fem landskamper än så länge.

Ja, du ligger ju lite på gränsen i landslaget. Tror du att du får spela alla tre matcherna?

– Nej, det är väldigt sällan någon får det, men målet är att få spela två matcher.

Mot Finland då kanske...?

– Ja, det vore trevligt, det gick ju inte så bra sist, svarar Thorssell och förstår ÖB-sportens lilla passning gällande senaste landskampen mot Finland då Olles blågult åkte på dess största förlust någonsin.

TID FÖR ANDERS OCH KIM?

Gamle Schweizerpolaren Matthias Hofbauer var ju för övrigt nere i Kalmar sporthall och besegrade Thorssells moderklubb med sitt Dalen i helgen.

Har du hunnit prata något med honom om den matchen?

– Nej, men vi pratar ofta och jag ska snacka med honom i dag faktiskt (läs i tisdags). Vi har bokat tid på internet så vi ska ha konferens där vid halv tre, hehe... Då får jag nog höra lite om det.

Apropå moderklubben FIBK, varför kommer lagets två stjärnor Anders Bemervik och Kim Nilsson inte med i landslaget, tror du?

– Framförallt är det nog spel på den här nivån under en längre tid. ”Beme” har ju spelat bra den här säsongen, men måste nog göra det under en längre tid. Och om målvaktsplatsen är det ju sjukt hård konkurrens också, det är svårt att peta de två som står där. Och när det gäller Kim är han ju ung fortfarande. Men jag tror att de kommer vara med i landslaget framöver båda två om de fortsätter såhär.

LÅNGLEDIGHET FÖRSVANN

Slutligen är det dock inte bara guld och gröna skogar att bli uttagen i landslaget. För skid-glade Thorssell innebär Euro Floorball Tour nämligen ännu en helg då han måste spela innebandy istället för att störta sig utför alpbranten.

– Vi spelar ju så mycket matcher här nere så jag hinner ju aldrig iväg till backarna för att åka skidor. Nu var vi ju spellediga första helgen i februari och jag trodde ju inte jag skulle komma med i landslaget, så jag hade bokat att åka iväg en lång-weekend med tjejen, men men...

Nåja, man kan ju inte få allt...

VIKTOR LOVÉN

Sveriges trupp till Euro Floorball Tour:

Målvakter: Daniel Ramsin, Caperio/Täby FC, Peter Sjögren, Warberg IC

Backar: Kristoffer Asp, IBF Falun, Jesper Berggren, Storvreta IBK, Daniel Dahl, Pixbo Wallenstam IBK, Kimmo Eskelinen, Warberg IC, Jimmy Persson, Warberg IC, Henrik Quist, Pixbo Wallenstam IBK, Olle Thorsell, SV Wiler Ersigen, Schweiz, Mattias Wallgren, IBK Dalen.

Forwards: Magnus Anderberg, FC Helsingborg, Alexander Bodén, IBK Dalen, Daniel Calebsson, Floorball Köniz, Schweiz, Martin Dahlgren, Pixbo Wallenstam IBK, Magnus Danielsson, Warberg IC, Martin Emanuelsson, Warberg IC, David Gillek, Jönköpings IK, Mattias Helgesson, IBF Falun, Andreas Johansson, IBF Falun, Kim Johansson, Storvreta IBK, Karl-Johan Nilsson, Jönköpings IK, Magnus Svensson, Warberg IC.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.