Nyheter

Olle stannar i Schweiz

Nyheter • Publicerad 10 mars 2010

INNEBANDY, SWISS

MOBILIAR LEAGUE

Det har varit aktuellt att flytta hem till Öland. Men Olle Thorsell blir kvar i Schweiz även nästa säsong.

– Så nära som jag var att flytta hem till Färjestaden i år har jag aldrig varit tidigare, säger den landslagsmeriterade ölänningen.

För drygt en månad sedan avslöjade Ölandsbladet att landslagsmeriterade Schweizproffset Olle Thorsell öppnade för en flytt hem till Öland och moderklubben Färjestadens IBK. Lagom till att FIBK blev klart för allsvenskan meddelar dock Thorsell att han blir kvar i Schweiz ytterligare ett år.

– Jag har inte skrivit under något nytt kontrakt med Wiler-Ersigen (Thorsells nuvarande klubb) ännu. Men klubben vill ha mig kvar, säger Thorsell.

• Hur nära var det att du flyttade hem till Öland?

– Så nära som jag var att flytta hem till Färjestaden i år har jag aldrig varit tidigare. Vi hann visserligen aldrig gå ner på detaljnivå i förhandlingen. FIBK:en kom med en intresseförfrågan och jag sa att jag var intresserad av att flytta hem.

– Dessutom är det ju inte säkert att jag kommer kunna spela något alls nästa säsong. Då vill jag inte att Färjestaden lägger ner en massa energi på mig när de istället kan jaga andra spelare.

AMBITION ATT SPELA

Thorsell har nämligen dragits med en skada runt knät och höften, vilken tvingat honom att stå vid sidan av innebandyplanen under årets säsong. Trots detta väljer nu Wiler-Ersigen att förlänga med ölänningen.

– Ambitionen är självklart att spela nästa säsong men går det inte får vi hitta något annat jag kan göra inom klubben, säger Thorsell som dock utesluter spel denna säsong. I veckan inleds nämligen semifinalspelet i Schweiz och om drygt en månad är det dags för finalspel.

– Jag var hos läkare nyligen och då upptäckte de en muskelbristning i vaden som de inte sett tidigare. Den var fylld med blod och andra goa grejer så nu ska de behandla den och sedan får vi se om det blir bättre även i höften.

• Men om du blir hel så är du beredd att fortsätta innebandykarriären ytterligare ett par säsonger?

– Definitivt. Jag är ganska lättränad så det ska nog inte vara några problem att komma igång igen. Dessutom känner jag att jag har mer att ge på innebandyplanen.

• Kan det bli aktuellt att avsluta karriären i Färjestadens IBK?

– Det är inte uteslutet. Men jag har kommit till ett stadie i livet där innebandyn inte längre är det viktigaste av allt. Nu har man även jobb och flickvän att ta hänsyn till – och det kommer alltid gå först.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.