Annons
Nyheter

Olle lämnar dörren på glänt

Nyheter • Publicerad 18 juli 2007

INNEBANDY

Olle Thorssell är hemma på Öland och inväntar den kommande säsongen med sitt Wiler-Ersigen. Samtidigt så står dörren för Färjestadens IBK en aning på glänt.

Annons

– I Sverige finns det inget annat alternativ än Färjestaden, säger Thorssell.

Schweizproffset Olle Thorssell semestrar hemma på Öland och passade i fredags på att uppvisningsspela på torget i Borgholm tillsammans med Färjestadenstjärnan Kim Nilsson.

– Det här är riktigt roligt. Innebandyn dör ju lite på sommaren och det här är ett bra sätt att hålla det vid liv, säger Thorssell om Jonathan Kronstrands innebandycamp och turneringen i speedfloorball som gick av stapeln under fredagen.

Ett uppskattat inslag efter turneringen var Thorssells och Nilssons uppvisningsmatch mot ett gäng av de lovande spelarna, födda 1991ð1992, som deltagit på lägret.

– Många av dem som går förbi stannar upp för att titta. Bara där har man vunnit mycket. De kanske blir lite intresserade och går för att se någon match i höst, säger Wiler-Ersigen-backen.

”INGET ANNAT ALTERNATIV ÄN FIBK”

När det gäller Thorssells egen karriär hänger en viss fråga ständigt i luften.

– Den har man ju hört några hundra gånger, haha, säger han när frågan om en comeback i FIBK-tröjan kommer på tal.

– Jag har kontrakt med min schweiziska klubb även över kommande säsong. Sedan får man se. Det är många faktorer som ska stämma.

Kan du nämna några?

Annons

– Jag har en flickvän där nere, jag har ett jobb som är helt okej och sedan beror det ju på hur det går för Färjestaden också.

Vänta och se vad som sker är det alltså som gäller för alla som gärna ser den meriterade backen i FIBK-tröjan igen. För än funderar han inte så mycket på en ö-comeback.

– Nej, den här säsongen har ju knappt börjat än.

Men om det blir en flytt hem till vårt blågula land så är valet självklart.

– Innebandymässigt finns det inget annat alternativ än Färjestaden i Sverige.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons