Annons
Nyheter

Ö-lagets spelarjakt har börjat

Nyheter • Publicerad 22 mars 2007

INNEBANDY

Det är inte bara elitseriejakten som har startat för Färjestaden IBK:s del. Nu har klubben även börjat jaga potentiella nytillskott inför nästa säsong.

Annons

– Vi kollar av terrängen. För oss gäller det nu att hålla kontakten med de vi har ringt till, vi vet ju inte om vi spelar i elitserien eller division 1 nästa säsong, säger FIBK-tränaren Magnus Gustafsson.

Gustafsson har tillsammans med sportchefen Mikael Svensson kontaktat fem spelare – allt från Schweizproffs till U-landslagsspelare. Martin ”Sotarn” Magnusson, Henrik Olofsson, Mikael Eriksson, Fredrik Holtz och Linus Nordgren har alla fått varsitt samtal från Öland. ”Sotarn”, 24, spelar i Schweiz, övriga är unga hungriga före detta juniorlandslagsspelare födda på senare delen av 1980-talet.

– Henrik, Mikael och Linus har ju exempelvis spelat med Kim (Nilsson) i U-landslaget – killar som tillhör innebandyns framtid, säger Magnus Gustafsson.

Nedan följer en kort presentation av spelarna samt Gustafssons bild av dessa:

Martin ”Sotarn” Magnusson, Lok Reinach, Schweiz

Slätaflys store son bredvid Jonas ”Osa” Carlsson har från sin backplats producerat 17 poäng, att jämföras med Olle Thorssells 24, i debutsäsongen i högstaligan i Schweiz. ”Sotarn”, född 1983, är en stor och stark back utrustad med ett rejält knippe pondus. En ledartyp.

– En fysisk spelare som kan lyfta ett lag. Besitter en oerhörd kraft i det han gör och sen är han ju här från regionen vilket gör det extra intressant.

Henrik Olofsson, Jönköpings IK

Back, född 1987. 11 U19-landskamper, listar BIF Fagerhult som sin moderklubb. Spelade 22 elitseriematcher för JIK 2006/07 – 11 poäng.

– En spelskicklig back som även kan användas som center, han har ett bra skott.

Annons

Mikael Eriksson, Jönköpings IK

Back, född 1987, moderklubben heter IBK Aston från Sandviken. 12 U19-landskamper. Gjorde 22 elitseriematcher 2006/07 – 7 pinnar.

– En teknisk back.

Fredrik Holtz, Hide-a-lite Mullsjö AIS

Tysk (!) landslagsman med Mora IBF som moderförening. Född 1985, före detta U19-landslagskille, spelat i elitserien för JIK. Trea i poängligan (55 pinnar) i söderettan bakom FIBK:s Kim Nilsson/Jonas Elofsson säsongen som gick. Sänkte FIBK i Färjehallen med hela sex mål.

– En terrier på banan som gillar att spela med fart. I rätt omgivning kan han bli ännu bättre.

Linus Nordgren, IBK Stanstad

U19-landslagsstjärna, född 1989. Centern jagar Kim Nilssons poängrekord i ungdomsblågult. Stod för 51 division 2-poäng säsongen 2006/07.

– En av Sveriges största talanger, en innebandyns Wayne Gretzky. Han är inte speciellt stor, men har ett otroligt spelsinne.

Magnus, vad har ni fått för signaler från ovanstående spelare?

Annons

– ”Sotarn” vet inte riktigt vad som händer nästa säsong, han kvalar med sitt schweiziska lag just nu. Henrik och Mikael har inget kontrakt med Jönköping nästa säsong och de har sagt att de skulle vara intresserade av en testmatch.

– Holtz står under kontrakt, han har 1+1, men vad det innebär vet jag inte. Han har fått flera anbud, men slog i alla fall inte bort Färjestaden.

– Linus ska stanna ett år till i Skåne, han har ett år kvar i skolan, men vi håller en ständig kontakt med honom.

Man slås av att ni söker backar...

– Nja, det är väl inte helt sant, vi kommer att kontakta fler spelare. Vi söker det mesta, jag vill dock poängtera att det lär ju inte bli så att vi värvar alla vi ringer till av olika anledningar. Vi kollar av terrängen. För oss gäller det nu att hålla kontakten med de vi har ringt till, vi vet ju inte om vi spelar i elitserien eller division 1 nästa säsong, avslutar Magnus Gustafsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons