Annons
Nyheter

Ny finnseger för FIBK-duo?

Nyheter • Publicerad 8 december 2006

INNEBANDY, FINNKAMPENSimon och Kim Nilsson var båda med när Sverige krossade Finland med 15–6 i Euro Floorball Tour för 19-åringar i höstas.Nu står Finnkampen – och ett nytt möte – på tur.

Simon, ett år ung i sammanhanget, debuterade i den svenska landslagstrikån i Euro Floorball Tour i Finland tidigare i höstas. Matchen i Finnkampen, som spelas i SkyCom Arena i Umeå den här helgen, blir den fjärde blågula fighten för den hårdskjutande backens del.

Annons

– Det blir nog tuffare den här gången. Finnarna lär vara mer taggade nu, siar Simon.

Rekordjakt

Klubbkamraten Kim Nilsson har i sin tur chansen att bli bäste poängplockare genom tiderna i U19-sammanhang. Kim har mäktat med 21 pinnar och är endast två bakom Daniel Johnssons rekord på 23.

Nilsson har dock värdigt motstånd i form av Storvretas Joel Kanebjörk och Linus Nordgren från Stanstad, som likt FIBK-spelaren är med mot Finland. Kanebjörk står på 22 poäng, ett bättre än Kim, och Nordgren skuggar på 19.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons