Nyheter

Nu ska FIBK sätta chanserna

Nyheter • Publicerad 4 november 2007

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Efter hög ineffektivitet i de två senaste matcherna måste Färjestadens IBK nu börja göra mål på sina chanser. Men tränare Johan Gustafsson är lugn inför söndagens match mot Malmö.

– Ja, det kommer till slut. Motståndarmålvakten kan inte vara matchens lirare tre matcher i rad, säger han.

Efter de två senaste matcherna mot Halmstad och Ingelstad, då Färjestaden hade många chanser men få mål, ställs Johan Gustafsson nu inför följande ”million dollar question”:

Hur ska ni sätta chanserna nu?

– För det första genom att fortsätta skapa dem, det är ju en förutsättning. Men vi har inget direkt knep att man ska skjuta si eller så, utan det är tålamod som gäller. Att nypa till när man har läge och inte tänka.

Vad är gästande KFUM Malmö för lag?

– Det är ett lag som klarade sig kvar med nöd och näppe förra året. De siktar på att komma till snabba spelvändningar precis som vi, men däremot har de lite brister i sitt försvarsspel som vi hoppas kunna utnyttja. Där är de lite sårbara.

Matchbild?

– Starten avgör mycket hur matchen blir. Malmö är ett lag som kan göra mycket mål, men även släppa in mycket mål. Så får vi bara proppen ur kan det bli riktigt trevligt.

VIKTOR LOVÉN

Färjestadens IBK (5)–KFUM Malmö (4)

Tabellplaceringar gällde innan torsdagskvällens match.

Startfemmorna: Det definitiva startlaget var i skrivande stund ej uttaget. Josefin Nyberg är bortrest och kan inte medverka. Hanna Johansson har varit sjuk i veckan, men skulle testa på spel på träningen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.