Nyheter

Nordöländskt stål stoppade inte BIBK

Nyheter • Publicerad 2 februari 2006

INNEBANDY, DIV. VIngenting ser ut att kunna stoppa Borgholms IBK:s segertåg mot fyran. Senast att försöka var Högby IF, men inte ens nordöländskt stål räckte mot ett BIBK som alltmer ser ut som ett division IV-lag.

När det var derbydags mellan Högby IF och Borgholms IBK senast förnedrades HIF med hela 12–1. Att det skulle bli annorlunda den här gången visade Högbyspelarna direkt.

Det var nämligen ett riktigt taggat hemmalag som såg till att skapa chanser i inledningen på matchen.

En duktig Borgholmsmålvakt i form av Rasmus Sandström räddade dock sitt lag och såg till att gästernas taktik gick i lås.

– Högby har inlett piggt på hemmaplan i flera matcher. Tanken var att inte låt dem ta ledningen. Därför backade vi hem i början och det slog väl ut, säger Borgholms tränare Jimmy Hultenius.

I stället för ett Högbymål kunde Daniel Johansson bryta ett uppspel och sätta 0–1 efter 6.07.

Planens dominant

Målet följdes av bra Borgholmspel.

Mentaliteten ”full fart framåt, håll tätt bakåt” fungerade och resulterade i ytterligare två mål innan paus.

Först genom Robert Johansson, fint framspelad av Kristoffer Hultenius. Sedan genom Rasmus Helgesson som klev upp från sin backposition och satte trean.

Högby var inte ofarligt, bland annat hade Nicklas Jämtin ett ribbskott vid 0–2, men som de flesta lagen i serien var nordölänningarnas gäng steget efter serieledaren.

Andra perioden blev en ganska händelsefattig historia med mycket kamp. Högbyspelarna krigade på bra samtidigt som gästernas spel stundtals var upp, stundtals ner. När det väl var upp kom också målen.

Robert Johansson, planens bästa spelare, gjorde 4–0 och spelade i slutminuten av mittperioden fram Sebastian Raun till BIBK:s femte mål för kvällen.

– Vi skulle ha fått igång tempot men det fick vi inte stundtals. Vi var ojämna under matchen, säger Hultenius om sitt lags spel.

Elegant straff

Givetvis var tillställningen punkterad inför sista akten. Men HIF ska ha en eloge för att laget aldrig vek ner sig.

Visserligen kom 0–6 på ett nytt backmål, den här gången från Axel Anderssons klubba. Men hemmapubliken skulle trots allt inte gå hem lottlös.

Det såg pigge Nicklas Jämtin till genom att stöta in reduceringen. Dessutom bjöd Johan Hammarsten på lite innebandygodis när han elegant gjorde 2–6 på straff.

– Ja, jag fick in den där. Det var tur det, var väl lite flyt, säger Hammarsten om straffmålet.

Sista ordet skulle dock dominanten Robert Johansson få. Med sitt tredje mål fastställde han slutresultatet till 7–2 för sitt BIBK.

En ”Robban Johan” i form tillsammans med kedjekamraterna Anton Pettersson och Kristoffer Hultenius lovar gott inför slutspurten.

– Den kedjan fungerar bra. Det är tre gamla centrar och de täcker upp för varandra. De passar bra tillsammans helt enkelt, berömmer Hultenius.

”Behöver inte skämmas”Borgholmstränaren berömde även HIF samtidigt som han var nöjd med segern.

– De (Högby) kämpade på hela tiden. Det är så här i derbymatcher, det blir inget skönspel. Men när vi släppte bollen på ett tillslag hade de inte mycket att hämta, så överlag är jag förstås nöjd. Vi behöver inte skämmas över vinsten.

”det var hyfsat”

Högbys Johan Hammarsten, som i vanlig ordning slet hårt, var även han ganska nöjd trots förlusten.

– Det var hyfsat, vi spelade ganska bra faktiskt. Det har fungerat bra de senaste matcherna och hade vi fått in några bollar i början kunde vi har varit med. Vi kom in i det ju längre matchen led.

Beröm i hemmalaget till Hammarsten och Jämtin. I Borgholm dominerade som sagt Robert Johansson. Bra var även nämnde målvakten Rasmus Sandström och Sebastian Raun.

Högby IF – Borgholms IBK 2–7 (0–3, 0–2, 2–2)

Målen, HIF: Nicklas Jämtin, Johan Hammarsten (straff). BIBK: Robert Johansson 3, Daniel Johansson, Rasmus Helgesson, Sebastian Raun, Axel Andersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.