Annons
Nyheter

Nedläggning hotar Högby Innebandy

Nyheter • Publicerad 25 augusti 2009

INNEBANDY, DIV 5

Sex veckor innan seriestarten är det ännu osäkert om Högby IF kommer att ställa ett lag på benen denna säsong.

Annons

– Vi ska ringa runt till spelare i helgen, men får vi inte klartecken från femton spelare drar vi oss ur, säger coach Mattias Carlsson.

Efter att Högby IF under sina tolv säsonger i division 5 aldrig slutat bättre än trea men heller aldrig sämre än sjua kom coach Carlsson ifjol på epitetet ”Sveriges medelmåttigaste lag”.

Men nu riskerar det klassiska gänget att läggas ner till nästa säsong. Carlsson kommer i helgen, tillsammans med sin hjälpreda Marcus Nelson, att ringa runt till spelare som dykt upp i Högbydressen under de senaste åren.

– Vi vill ha klart med femton spelare som lovar att spela hela säsongen, annars skiter vi i det, säger Carlsson, som är positiv inför rundringandet.

– Jag tror vi kommer att få ihop det, men annars får vi ju dra ur laget ur serien.

ENDAST EN MÅLVAKT

Högby IF är i dagsläget anmält i division 5 östra, en serie som brukar bestå av skrattretande få lag, men som i år är hela tolv lag stor.

– Det är nog bara bra för vår del att det blir så många matcher, för vi tränar ju inte ändå. Med så många matcher håller vi oss i form ändå...

Lite orolig är dock Carlsson angående målvaktsfrågan, då Markus Hedström är enda keepern.

– Så vi är inte så breda där, säger Mr Högby Innebandy, som verkligen hoppas på en ny säsong med sina röda krigare.

– Ja, det skulle kännas surt att inte ha något lag...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons