Nyheter

Nästa gång är BIBK beredda

Nyheter • Publicerad 9 mars 2011

INNEBANDY, DIV 3

Man har varit där förut.

Nästa gång är man dock förberedda.

– Nu är vi några som spelat i division 2 och vi har ett helt annat grundspel att luta oss tillbaka på, säger Anton Petersson i Borgholms IBK efter att laget i helgen spelat färdigt säsongen i division 3 som suveräna seriesegrare.

För andra gången i sin snart 15-åriga historia är Borgholms IBK uppe i division 2 (första gången var innan serieomläggningen då det fortfarande hette division 3). Då blev det en tvåårig sejour men nu är förutsättningarna annorlunda. Ett par spelare i laget har tidigare lirat i tvåan och man har skaffat sig en tränare med rutin från ännu högre divisioner.

– Då hade vi inte ”Svirre” (Magnus Svensson, tränare) här som vet vad det handlar om, dessutom hade ingen i laget spelat på den här nivån tidigare, säger Anton Petersson som med sina 23 år är en av BIBK:s mer rutinerade spelare.

• Vad kommer krävas när ni nästa säsong spelar i tvåan?

– Vi måste börja träna betydligt tuffare. Det är många som är bekväma i det här laget. Men vi har kunnat vara lite bekväma i år också – vi har klarat av att vinna alla våra matcher ändå.

– Jag hoppas vi kan få ett riktigt helvete under sommarmånaderna i år. Det behöver det här laget för annars kommer det bli kämpigt i tvåan nästa säsong.

FEL ARM

I division 3 har nämligen Borgholm imponerat. Man tog sig igenom hela serien utan att förlora en enda match och man vann serien med nio poängs marginal före tvåan Väckelsångs IK.

– Vi hade verkligen inte räknat med att gå obesegrade genom hela säsongen. En liten rolig grej är att Rasmus Helgersson spelat med kaptensbindel på fel arm och haft ”K:et” upp och ner hela säsongen. Han hade det så av misstag första matchen i serien och då sa vi att han skulle ha den på det sättet så länge vi kunde vara obesegrade. Så det var lite roligt att han hade den på samma sätt även i sista matchen, säger Petersson.

NY RÖST

En bidragande orsak till BIBK:s framgångar denna säsong är självklart nye tränaren Magnus ”Svirre” Svensson. ”Svirre” har gjort Hawaii-spelande Borgholms IBK till en disciplinerad lagmaskin.

– Han har betytt otroligt mycket för det här laget – bara att få in en ny röst har höjt det otroligt mycket. Vi hade ju haft ”Pinnen” (Åke Petersson) och Jimmy Hultenius hur länge som helst och det har ju varit bra, men ”Svirre” kan mer över huvud taget. Utan honom tror jag inte vi hade gått upp.

• Vad är skillnaden på det BIBK som nu går upp i division 2 mot senaste gången ni gjorde det?

– Det är ett mycket mer sammansvetsat lag nu och dessutom har alla i laget blivit lite äldre. Vi har ju visserligen tappat ganska mycket folk från när vi var uppe senast, men vi är ett gäng som varit där innan och vet vad det handlar om.

– Men det kommer bli tufft i alla fall. Vi skulle behöva lite mer folk också – främst så vi kan bredda truppen. När vi mötte Nybro borta i näst sista omgången den här säsongen var vi bara nio utespelare och det finns inte en chans att det håller i tvåan nästa säsong. Då är det ju dessutom effektiv tid så matcherna blir både längre och tuffare.

– Men får vi bara behålla det lag vi har vet vi att vi är starka. Lägg till ett par nya spelare på det så tror jag det kommer gå bra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.