Nyheter

”Mozart” spelar vidare i CL

Nyheter • Publicerad 23 november 2006

INNEBANDY, DIV. IFärjestadens IBK:s store poängmaskin under 00-talets första hälft, Mikael ”Mozart” Johansson, har nu valt att lämna FIBK:en för spel i CL/98 IC säsongen ut.

Vimmerby-produkten Mikael Johansson var i år inne på sin sjätte säsong i klubben, men från att ha varit lagets store stjärna och poängmaskin har ”Mozart” de två senaste säsongerna haft svårt att ta en plats bland de två första ordinarie femmorna.

– Det har ju inte blivit mycket speltid för ”Micke” i den hårda konkurrensen, säger tränare Magnus Gustafsson till klubbens hemsida. Men det har varit nära nu på slutet eftersom ”Micke” har gått framåt den senaste tiden då han är mer vältränad än någonsin.

Femma

Efter bröderna Magnus och Johan Gustafsson, Andreas Löttiger och Marcus Thorin är Mikael Johansson Färjestadens femte bäste poängplockare genom tiderna.

– ”Micke” är ett stort föredöme för de yngre spelarna i klubben och har haft tålamod en lång tid på bänken, berömmer Gustafsson. Man ska ändå veta att han var en av lagets absoluta stjärnor bara för tre år sedan och det är inte lätt att hamna på bänken i det läget. Annars kan det vara så i många klubbar att yngre spelare ger upp för lätt om man inte får spela.

Tränar sin ersättare

Ny klubbadress blir alltså Ölandspackade CL/98, som ligger i den absoluta toppen av division III. Och dit får kontrakterade Johansson gå utan att de svartvita sätter käppar i hjulen.

– Vi kommer inte hindra ”Micke” även att han är under kontrakt, förklarar Gustafsson. Han har gjort och gör mycket för klubben med sitt ledarjobb bland ungdomarna. Vi vill önska ”Micke” lycka till i sin nya klubb och är tacksamma för hans klubbkänsla för FIBK och hoppas han stannar länge inom klubben.

”Mozart” kommer att fortsätta sitt uppdrag som tränare för FIBK:ens unga juniorer som för tillfället leder juniorallsvenskan södra Götaland och förmodligen är det en av hans adepter i JAS-laget som kommer att ersätta honom i A-truppen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.