Nyheter

Mika Kohonen till Färjestaden?

Nyheter • Publicerad 21 april 2007

INNEBANDY, ELITSERIEN

I går kunde ÖB-sporten släppa nyheten på webben att Mika Kohonen – en av världens bästa spelare – kan bli aktuell för Färjestadens IBK.

– Mika är precis den rutinerade storspelare vi skulle vilja ha i vårt lag och det skulle betyda oerhört mycket för utvecklingen av våra unga talanger, sade då klubbens tränare Magnus Gustafsson.

ÖPPNAR DÖRREN

Mika Kohonen, vars kontrakt går ut med Uppsalaklubben, vill själv inte kommentera alltför mycket i dagsläget.

– Jag är fortfarande lite besviken över semifinalförlusten i SM-slutspelet, men först och främst vill jag vara lojal mot Storvreta. Jag kommer snacka med dem först nu.

Det är dock långt ifrån säkert att Uppsalaklubben kommer erbjuda världsstjärnan ett nytt kontrakt.

– Vi vet faktiskt inte hur vi vill göra, säger Storvretas sportchef Mikael Roos till Upsala Nya Tidning.

Ett uttalande som öppnar dörren för övriga klubbar i innebandy-världen.

– Jag vill inte nämna vilka klubbar som har hört av sig, men jag har fått samtal från Finland, Sverige och Schweiz, säger Mika Kohonen.

ANKNYTNING

En fördel i Färjestadens favör stavas Mikas sambo Cecilia Åhsberg. Idrottsprofilen Cecilia är från Emmaboda, men har spelat fotboll i Lindsdal, samt även innebandy i Kvarnholmen och Södra Kärr och således haft sina bopålar i Kalmar. Mika Kohonen är försiktig när kopplingen kommer på tal.

– Utan att spekulera alltför mycket, så är det ju viktigt hur man har det utanför planen. Nu har vi en son på tre år och att familjen ska trivas är ju viktiga grejer, säger han.

Vad vet du annars om Färjestaden?

– Det är ett duktigt lag, ett ungt lag. Jag har dessutom sett några av ”junisarna” i samband med att vi har haft landskamper, säger Kohonen och syftar naturligtvis på juniorerna Kim och Simon Nilsson.

GÖR SKILLNAD

Magnus Gustafsson var mannen som kontaktade Mika Kohonen.

– Det här är ju ingen normal värvning, men vi vill ha en storstjärna till klubben. En skicklig spelare som Mika gör skillnad på var vi hamnar i tabellen.

På tal om stjärnor. I onsdags kväll pratade Färjestaden med poängkungen Kim Nilsson, innan dennes semesterresa till Thailand. Och?

– Precis som jag har sagt innan, jag räknar med att han stannar kvar, avslutar Magnus Gustafsson.

DAVID WINBERG

Läs mer på söndags-webben:”Om Mika vill sätter vi i gång”

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.