Nyheter

Men på grannön satsas det...

Nyheter • Publicerad 20 april 2007

INNEBANDY

Mörbylånga kommun har inget emot att Färjestadens IBK ska spela elitserieinnebandy i Kalmar. På Gotland satsas det däremot i arenafrågan.

Visby IBK har fått en miljon kronor av ö-kommunen i investeringsbidrag till sin hallutbyggnad. Det lutar åt att Färjestaden spelar elitserien i Kalmar kommande säsong. Hos division 2-laget (!) Visby satsas det däremot i hallfrågan.

EN MILJON

I början av veckan beviljade nämligen kommunen ett investeringsbidrag till Gotlands innebandystolthet på en miljon kronor. Pengarna skall gå till att bygga omklädningsrum och duschar i anslutning till Innebandycentrum på P 18.

– Innebandycentrum är fantastiskt för oss, jag vet inte hur vi skulle klara oss annars. Vi hyr ännu lokalen, men målet är att äga den i framtiden, säger klubbens sportchef Per Viberg till helagotland.se.

DRIFTSSTÖD

Budgeten för byggprojektet beräknas till tre miljoner kronor, innebandyklubben står själva för två miljoner. Visby IBK beviljades även ett driftsstöd på 100 000 kronor per år från det att tillbyggnaden står klar att använda.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.