Annons
Nyheter

...men ölänningskolonin förlorade

Nyheter • Publicerad 22 december 2006

INNEBANDY, DIV. IIICL98 IC, Kalmars bidrag i innebandytrean, har inte mycket mer än namn och hemmaplan gemensamt med sin hemstad. För när man mötte IBF Tranås på hemmaplan dominerade Öland laguppställningen totalt. Åtta av spelarna i de två startfemmorna hade på något sätt anknytning till Öland. Detta hjälpte dock inte när Tranås till slut kunde vinna med 11-10 efter sudden death.

Förutom startspelarna fanns även Martin Kolmevik och Anders Nilsson, före detta SSG, på bänken och bakom dessa herrar stod Färjestaden-bekantingarna Daniel Eriksson och Jimmy Söderström, före detta tränare i Färjestadens IBK, och domderade. Och det var även Ölandsdominans på planen. CL98 hade efter tio minuter ryckt åt sig en 5-1-ledning och i alla mål fanns det ölänningar inblandade. I alla fall om man kallar Mikael Johansson för ölänning. Färjestadens gamle skyttekung gjorde ett mål och passade till ett och så långt in i matchen såg han liksom resten av laget het ut.

Annons

4 mål från ”Nisse”

Det skulle dock hinna att ändra på sig. På tjugo minuter gick Tranås från att ha varit ett slaget lag till att leda med 10-5. En defensiv kollaps för CL98 och ingen lyckad dag för Kalmars ölänningskoloni. Trodde man. Men man ska aldrig räkna ut ett lag i innebandy. När tredje perioden var slut var helt plötsligt CL98 ikapp. Och återigen var det ölänningarna i laget som regisserat återkomsten. Värst var Nils-Petter Nilsson, före detta SSG, med 4 mål.

– När vi är bra är vi riktigt bra och när vi är dåliga är vi riktigt dåliga, förklarar ”Nisse” dalarna och topparna i matchen.

Glädjen tillbaka

IBF Tranås kunde dock avgöra i powerplay i sudden death och ta med sig extrapoängen hem till norra Småland. Mikael Johansson fick nöja sig med sina två poäng och var väl inte helt nöjd efter matchen.

– Vi behöver lära oss ett defensivt spelsätt ordentligt, defensiven är för dålig.

Har du hittat tillbaka till glädjen med innebandyn då, som planen var när du flyttade till CL?

– Ja, nu har jag roligt igen. Fast kanske inte just idag...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons