Annons
Nyheter

...men ett mål i sista minuten fällde FIBK:ens damer

Nyheter • Publicerad 10 november 2008

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Spelövertag och skottseger med 39-19 räckte inte. Med en minut kvar att spela åkte Färjestadens IBK på en ny förlust. Då gjorde nämligen Södra Dal 6-7.

Annons

– Det känns oerhört tungt, det är den tyngsta förlusten, suckar FIBK-anfallaren Sara Nyström efter matchen.

Södra Dal Tornados, som vunnit söderettan de två senaste åren, kom till Färjehallen i söndags och skånskorna tog ledningen direkt. FIBK vände dock på steken och efter första perioden ledde öländskorna med 3-1. Men sedan hände nåt i mittenperioden. På tio minuter hade Södra Dal gått förbi Färjestaden och ledde med 5-3.

– I början av perioderna slappnar vi av lite, säger Nyström utan att veta orsaken till avslappningen.

Innan perioden var över hade dock Sara Nyström reducerat till 4-5 i powerplay. En arg Nyström tryckte in bollen på ren vilja. Ett gyllene läge till kvittering fick FIBK i inledningen av sista perioden då man fick chansen i powerplay. Södra Dal hade då dock den farligaste chansen då man prickade stolpen. Strax efter man blivit fulltaliga gjorde man sedan 4-6, direkt efter boxplayspelandet precis som man gjort i den andra perioden. Sara Nyström gav dock svar på tal direkt då hon satte 5-6. Kvitteringen av Emma Andersson lät inte heller vänta på sig, så med knappa kvarten kvar att spela stod det 6-6.

TRÖSTLÖST

Tiden 18,55 blev Karin Söforth-Jörgensen utvisad för hands och bara fyra sekunder in i powerplay tog Erika Jeppsson köksvägen och satte segermålet för Södra Dal. Besvikna och upprörda FIBK:are kunde en minut senare konstatera att det inte blev någon poäng alls den här gången.

– Vi gör vår bästa match i år, så det känns så jäkla orättvist, säger FIBK-coachen Mårten Andreasson. Så tröstlöst att vi inte får utdelning i poäng. Vi måste börja få poäng för vårt slit. Vi var mycket bättre, det här var maximal oflyt, tillägger Nyström. Men vi måste få fart på benen. När vi gör det blir det bra. Men alla måste visa inställning i 60 minuter.

En orsak till förlusten är de få, men stora svackor laget hamnar i. På en liten svacka faller man ihop totalt och släpper in mål på mål.

– Ja, det är synd. Vi släpper in lite för enkla mål, erkänner Andreasson.

Hur kändes det när de gjorde 6-7?

Annons

– Nej, inte nu igen. Det känns nästan förutbestämt.

Men FIBK:en tar nya tag och när förlusten väl lagt sig kan man trösta sig med att ha spelat ut ett så bra lag som Södra Dal.

– Ja, precis, så det är bara till att kämpa på. Vi har fått igång spelet nu, så vi får ta med oss det, säger Nyström.

VIKTOR LOVÉN

Färjestadens IBK - IK Södra Dal 6-7 (3-1, 1-4, 2-2)

Period 1: 1-1 Elna Hägglund (Sara Nyström), 2-1 Carolin Eriksson (Josefin Nyberg), 3-1 Hanna Johansson (Sara Nyström).

Period 2: 4-5 Sara Nyström (-).

Period 3: 5-6 Sara Nyström (Martina Classon), 6-6 Emma Andersson (Josefin Nyberg).

Skott: 39-19 (18-6, 12-8, 9-5)

Publik: 102 st.

Annons

Kvarnligan

3) Sara Nyström - Visade vägen med vilja och mål.

2) Carolin Eriksson - Gjorde en bra match som forward.

1) Martin Classon - Hugget som stucket om den sista kvarnen, men Martina var stabil.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons