Annons
Nyheter

Mårtens ex-coach: ”Kraven är stora på dem”

Nyheter • Publicerad 17 mars 2007

INNEBANDY, KVALSERIEN

Hur stor koll har Gävle på Färjestaden? En hel del verkar det som.– Jag vet faktiskt väldigt mycket om Färjestaden, säger Gävles coach Johan Wiggur.

Annons

Tränare Wiggur verkar ha gjort sin hemläxa om Ölands innebandystolthet.

– De har några riktigt duktiga poänggörare som vi måste ha koll på, säger han och syftar i första hand på Kim Nilsson och Jonas Elofsson.

– Jag har även snackat med Finspång om Färjestaden, jag har ringt till Johan Ivarsson i Mullsjö och en gång i tiden tränade jag Mårten Palmefors som junior hemma i Linköping, berättar Wiggur vidare.

Med tanke på att Mullsjö slog Färjestaden med 13–6, så fick du väl några värdefulla råd?

– Precis... Men samtidigt är det info som jag använder mer för min egen del, nu vet jag hur de uppträder i vissa situationer. Vi är inte så jättebra taktiskt på det sättet att vi kan anpassa oss till olika stilar. Vi ska försöka spela vårt spel.

Hur ser då Gävles spel ut? Frispråkige Wiggur berättar:

– Vi är ett offensivt bra lag, vi gör många mål. Svagheten är defensiven, vi släpper in många också.

Spelar ni hårt?

– Vi har några väldigt bollskickliga spelare, men samtidigt spelar vi rätt tufft. Vi är inget lag som kliver undan i duellerna – framförallt inte på hemmaplan.

I FATET

Annons

Gävletränaren håller Järfälla från elitserien som klara favoriter att ta hem förstaplatsen i kvalserien. Därefter blir det ett getingbo.

– Det är tre väldigt bra lag som vunnit sina division 1-serier. Färjestaden? Kraven är stora på dem. Jag har sett på deras hemsida att många tror att de redan är klara för elitserien, sånt kan ligga dem i fatet.

Innebandytempen är hög här nere, hur är den i Gävle?

– Det pratas väldigt mycket innebandy. Matchen mot Färjestaden är utsåld, det går väl in cirka 650 ungefär. Det börjar allt bli lite spänt.

Men det är ju hockey som gäller i Gävle, eller?

– Kanske, men i dag (läs fredag) tar det slut för Brynäs, hehe...

På tal om Brynäs, får man se dig göra en ”Leif Boork” och lämna bänken?– Det är faktiskt inte helt omöjligt, jag är nämligen inte känd för att vara den lugnaste tränaren precis. Jag var faktiskt ute och sprang lite på planen mot Sirius senast...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons