Nyheter

Marcus Johansson väljer Linköping

Nyheter • Publicerad 6 maj 2010

INNEBANDY,ALLSVENSKAN

Igår fick Färjestadens IBK:s ordförande Matheus Tholin beskedet.

Marcus Johansson vill gå till nyblivna Superligalaget Linköping IBK.

– Jättetråkigt givetvis, säger Tholin.

Det är några klubbar som varit och ryckt i Färjestadens IBK:s poängkung Marcus Johansson. Och Linköping IBK lyckades bäst.

Johansson har funderat fram och tillbaka en längre tid och gav igår besked till Färjestadens IBK att han vill byta klubb till Linköping IBK.

– Jättetråkigt givetvis, men samtidigt får man förstå ”Mackan” att han vill prova på Superligan, medan intresset finns där, säger Tholin och fortsätter.

– Det är bara att hoppas att han återvänder förr eller senare och nu får vi jobba på att försöka hitta en ersättare till honom.

FÖRHANDLINGAR

I Linköping IBK hade man igår eftermiddag ännu inte hört om Johanssons beslut.

– Nej, vi har inte hört något, men det vore kul om det var så, säger LIBK:s öländske coach, Stefan Hedlund.

Marcus Johansson har kontrakt med FIBK även över nästa säsong, men eftersom hans beslut om en Linköpingsflytt är så färskt har inga förhandlingar ännu inletts.

– Vi måste få det vi tycker är skäligt och vi släpper honom inte för någonting under det vi tänkt oss, säger Tholin utan att gå in på några siffror.

Mer FIBK i tidningen: CL98:s Jimmie Nilsson har fått kontraktsförslag från Färjestaden.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.