Annons
Nyheter

Mannen med masken roffade åt sig allt

Nyheter • Publicerad 15 mars 2006

INNEBANDYKvarnligan.Årets ÖB-lirare.Två tunga innebandytitlar.Mannen med masken – Anders Bemervik – snodde åt sig båda.

I konkurrens med ett antal unga duktiga innebandylirare visade alltså Bemervik, snart 25, att han fortfarande är bäst på ön.

Annons

Kvarnligan tog han hem med hela sju kvarnars marginal före poängmaskinen Jonas Elofsson och titeln ”Årets ÖB-lirare” vanns med en röst mer än tvåan Tove Johansson.

Övertänd

Och efter lite påtryckning från undertecknad håller den annars så självkritiske ”Beme” med om att föregående säsong i Färjestadens IBK var hans bästa mellan stolparna om man bortser från elitserieåret med östgötalaget Finspång 2003/04.

– Ja, det var det väl, medger skottstopparen.

– Det var den jämnaste i alla fall. Jag har fått mer rutin, jag har varit lugnare i år.

Just ordet ”rutin” hänvisar Bemervik till vid ett antal tillfällen under intervjun.

– Tack vare den behöver jag inte vara så övertänd för att spela bra som jag kanske har varit tvungen till tidigare, berättar han vidare.

”Jädrigt tungt”

Burväktaren spelade givetvis en stor roll i det faktumet att Färjestaden var söderettans skickligaste defensiva lag med 93 insläppta mål – ett snitt på 4,23 per tillställning.

Just defensiven var en bidragande orsak till att FIBK var med i snacket om en plats till elitseriekvalet ända in till slutet.

Annons

Men en förlust mot jumbon RBK Göteborg i den näst sista omgången förstörde mer eller mindre ölänningarnas chans till en serieviktoria och Bemervik själv har blandade känslor när han ombeds att analysera tredjeplatsen.

– Målsättningen var ju faktiskt topp tre och vi var ju bara en poäng efter, men samtidigt känns det jädrigt tungt när vi var så nära att vinna serien.

– Vi fick många gratischanser, men vi får väl se till att samma sak inte händer nästa år.

Husägare

Nästa säsong, ja.

Bemervik säger sig vara riktigt trött på innebandy för tillfället, men FIBK-fansen kan nog vara ganska säkra på att den reaktionssnabbe Färjestadensonen står/sitter mellan stolparna även nästa säsong.

– Det gör jag väl, men inget är påskrivet ännu.

För faktum är att hemmakäre Bemervik har en hel del som binder honom till Öland med omnejd.

Målvaktens tränarroll på innebandygymnasiet i Kalmar utökas till en 40-50-procentig tjänst i höst och han har dessutom gått och blivit husägare i just Färjestaden.

– Det vore bra om jag kunde hitta något annat jobb som kompletterar min tid på innebandygymnasiet, ”annonserar” Bemervik.

Annons

Söker en ledartyp

En annan annons rör en spelare till Färjestaden årgång 2006/07. Och här är han lite mer specifik.

– Vi behöver en ledartyp. Som Marcus Thorin, till exempel. Eller han Jerker Lundgren i Partille. Niklas Jihde är ett annat namn.

Förslag finns alltså.

Därmed kan det väl inte vara så svårt att locka till sig just en sådan.

För vem skulle inte vilja spela med Anders Bemervik, mannen med masken som roffade åt sig både Kvarnligan och Årets ÖB-lirare?

FAKTA/Anders Bemervik

Ålder: 24.

Klubb: Färjestadens IBK.

Position: Målvakt.

Annons

Längd: 180 cm.

Kvarnligan

1. Anders Bemervik: 25

2. Jonas Elofsson: 18

3. Simon Nilsson: 13

Tidigare vinnare

2004/05: Anders Bemervik: 26

2003/04: Jonas Nilsson: 19

3 röster om Anders Bemervik

”Han är viktigast för laget och den spelare som varit jämnast sett över hela säsongen. Samtidigt kan det inte vara så svårt att sitta där på golvet och mota lite skott, hehe.”

Annons

Jonas Elofsson, tvåa i Kvarnligan

”Anders har alltid varit en otrolig talang. Han har ett grymt FIBK-hjärta, men det jag är mest imponerad över är att han alltid är bäst när det gäller.”

Olle Thorssell, proffs i Schweiz

”Numera en hemmatrygg målvakt. Han är grymt viktig för laget, innehar ett stort innebandykunnande. En extrem talang, som dock inte är så träningsvillig...”

Magnus Gustafsson, coach i FIBK

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons