Annons
Nyheter

”Mange” leder FIBK ett år till

Nyheter • Publicerad 22 mars 2006

INNEBANDYMagnus Gustafsson har inte helt oväntat kommit överens med Färjestadens IBK om en fortsättning bakom bänken.Färjestadenikonen leder ölänningarnas jakt mot elitserien ytterligare en säsong.– Vi ska vinna serien och fortsätta utvecklas, klargör skippern Gustafsson.

I och med huvudtränaren Gustafssons kråka på ett ettårskontrakt har Färjestaden lagt första biten i ledarstabspusslet. Vilka mannar Magnus ska ha runt sig är inte riktigt klart ännu, men Gustafsson avslöjar att både förändringar och utökningar i staben kan förväntas.

Annons

■ ■ Vad hoppas du kunna åstadkomma med laget säsongen 2006/07?

– Två saker. Det första är att fortsätta utveckla laget. Det har vi gjort riktigt bra i två år nu och vi ska framförallt fortsätta växa som individer ute på planen.

– Det andra är helt enkelt att vinna serien.

■ ■ Inget att sticka under stol med, alltså?

– Nä, samtidigt vet vi ju inte riktigt vilka spelare vi kommer att ha tillgång till, men vi vill känna på ett elitseriekval.

■ ■ Vad måste tillföras truppmässigt till nästa säsong?

– Vi måste förstärka med storlek och ledartyper.

Tre spelare är högaktuella för spel i Färjestadens svartvita dress kommande säsong. Jonas Nilsson, historiens förste Kvarnligavinnare och tillika ex-SM-guldmedaljör med Pixbo, ryktas vara på väg hemåt till Öland igen.

Dessutom uppvaktar FIBK:en återigen Mullsjöbacken Mikael Blomberg, samt Vimmerbys skyttekung Mathias Lennström.

– Jag har inte pratat med Jonas på ett tag, men det vore inte fel att få hem honom. Han är högintressant, kommenterar Gustafsson.

Annons

– Vad gäller Blomberg och Lennström så har vi kontaktat dem och båda två har även fått varsitt kontraktsförslag, fortsätter han.

Ett kontrakt som nu alltså Magnus Gustafsson själv har skrivit på. Blir man rik på kuppen, då?

– Nä, hehe... Visst är det en ersättning, men rik blir man inte på innebandy ännu i alla fall, avslutar FIBK-tränaren.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons