Annons
Nyheter

”Målvakten” Kim straffade ”skytten” Anders

Nyheter • Publicerad 15 mars 2007

INNEBANDY

Kim Nilsson och Anders Bemervik samlade ihop flest nomineringar – åtta stycken var – och delar därmed titeln som ”Årets ÖB-lirare”. ÖB-sporten ville dock skilja de båda åt och vår inofficiella tävling fixade biffen. Efter ett straffdrama stod till slut Kim som vinnare...

Annons

Kim Nilsson och Anders Bemervik har varit två tongivande spelare i Färjestaden under säsongen. Kim, 19 i år, har krossat poängrekordet i division 1 med sina 90 pinnar och Anders, som fyller 26 under året, har varit den säkra utpost som tränaren Magnus Gustafsson krävt.

Kim, vad betyder Anders för Färjestaden?

– Han har haft en bra säsong och betyder givetvis oerhört mycket för oss. Han är en stor del av laget. Han har hållit tätt bakåt, vilket gett oss möjlighet att göra poäng framåt.

Anders, Kims betydelse?

– Han är riktigt bra framåt, han leker ju med motståndarna i division 1. Jag hade inte trott på en sån utveckling som han har haft, men samtidigt tränar han mycket innebandy. Kim har mognat och ett år gör mycket i den åldern. Men sen kan han vara lite slö i defensiven ibland, trots att han egentligen kan spela defensivt.

OSTBÅGAR

Kim och Anders delade alltså broderligt på priset. För att utse en inofficiell vinnare ordnade ÖB-sporten en strafftävling. Förstapriset? En ostbågepåse.

Kim började i målet och hade ingen chans när Bemervik inledningsvis drog till vänster, öppnade upp en vinkel och vispade in bollen förbi en chanslös Nilsson.

SJÄLVSÄKER

Men sedan verkade ”Beme” bli alltför självsäker. Kim räddade visserligen en straff, men Bemerviks övriga tre hamnade utanför målramen. Anders, till vardags en lugn spelare, viftade både med klubban och skrek i frustration över sitt 1–4-underläge.

Annons

– Det är kört, hördes Bemervik muttra när han bytte utrustning med Kim.

SUDDEN DEATH

När sedan Kim vispade in 5–1 såg det också klart ut, men... Burväktaren repade mod och stod i vägen för Nilssons tre följande straffslag. När sedan Bemervik fixade Kims sista straff var det kvitterat till 5–5.

Sudden death. Nu skulle det avgöras. Kim stegade fram och satte kallt 6–5 förbi en sprattlandes Bemervik. Den inofficiella ÖB-lirartiteln var Nilssons.

”FEL PÅ KLUBBAN”

– Totalt oväntat, han är ju en junior, sa Bemervik som var fortsatt duktig på att förklara bort förlusten...

– Det var nåt fel på min klubba när jag skulle lägga mina straffar, den var säkert också hookad åt fel håll, haha!

Anders Bemervik fick emellertid lite plåster på såren för det svidande straffnederlaget. Kim gav helt sonika vinnarpåsen till sin lagkamrat – en påse som ostbågefantasten snabbt tackade för och lade beslag på.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons