Annons
Nyheter

Magnus efter premiärförlust: ”Vi måste ta flera kliv framåt”

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2007

INNEBANDY, ELITSERIEN

Närmare. Men definitivt en bit kvar. Så kan Färjestaden IBK:s 2-5-förlust mot elitseriekollegan FC Helsingborg kort och gott tolkas.

Annons

Ölänningarna mötte skåningarna även förra säsongen i en träningsmatch. Då fick FIBK storsmörj och släppte in 13 bollar. Nu blev det ”bara” fem i baken i lagets första kamp som ett elitserielag.

– Jag tycker att vi har anpassat oss rätt bra och försvarsspelet fungerade helt okej, säger FIBK-tränaren Magnus Gustafsson efter matchen i Gustaf Adolfshallen i Helsingborg.

REJÄLT SNACK

FCH, slutspelsgäng förra säsongen, var det klart bättre laget i första akten inför drygt 100 nyfikna åskådare på hemmagolvet. Färjestaden, som matchade tre femmor under stora delar av matchen, var steget efter och FCH skickade in två obesvarade kassar.

– Det var deras period. Vi sprang runt som nybörjare och vi tog oss ett rejält snack i pausen, berättar Gustafsson.

Gästerna agerade med mer auktoritet i andra, men Linus Nordgren, supertalangen som varit och provtränat med just FIBK, satte först 3-0 till hemmalaget, efter att ha varit helt ensam framför Anders Bemervik. Bara någon minut senare presenterade sig Kim Nilsson när han enkelt sprintade från ett par backar och kontrade in 3-1.

BOLLFATTIGT TEMPO

Färjestaden hade sedan två power-play-chanser att stänka dit ytterligare en reducering, men ett alltför bollfattigt tempo resulterade i tafatta avslut från kanterna. Påpasslige Nordgren kunde sedan sätta 4-1 och även 5-1 kom innan andra perioden var till ända.

FIBK tajtade till defensiven i tredje, men hade samtidigt förtvivlat svårt att etablera några längre kombinationer i den offensiva tredjedelen. Marcus Johansson kunde dock spika slutresultatet efter att i powerplay fräckt ha klivit in ett par steg och fått iväg ett snärtigt och högt skott förbi keepern Lars Peter Nielsen.

– Vi har tagit steg framåt, helt klart, men vi måste samtidigt ta flera kliv, framförallt mentalt. Vi måste inse att det här är inte så märkvärdigt, fortsätter Magnus Gustafsson.

Annons

UNGTUPPAR

Gustafsson och assisterande coachen Magnus ”Mankan” Nilsson fick se Jonas Elofsson spela två perioder – ”Elof” som tidigare i veckan legat febersjuk. Andreas Löttiger, som fick förra säsongen förstörd på grund av en knäskada, lirade också två perioder. Löttiger är kanske den mest atletiske spelaren i FIBK-dressen, men han ser ut att ha en bit kvar till sin fysiska toppform.

Pontus Knutsson, som likt Löttiger var skadad nästintill hela fjolåret, var också tillbaka och gick på 100 procent.

Nye Martin ”Sotarn” Magnusson såg lite ringrostig ut, men visade samtidigt att han kommer att bli en stor tillgång i FIBK-tröjan kommande säsong. Pondusstarke ”Sotarn” var tillsammans med Knutsson och ungtupparna Marcus Johansson och Kim Nilsson, hårt tagen av FCH-spelarna, bäst för dagen hos ölänningarna.

DAVID WINBERG

FC Helsingborg–Färjestadens IBK 5-2 (2-0, 3-1, 0-1)

Målen, FIBK: Kim Nilsson, Marcus Johansson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons