Annons
Nyheter

Magisk minut gav FIBF derbysegern

Nyheter • Publicerad 3 november 2008

INNEBANDY, DIV 5

Med två mål på 20 sekunder avgjorde FIBF seriefinalen i division 5 mot SSG. Det snabba passningsspelet betalade sig i den tredje perioden där FIBF ryckte ifrån och vann tillslut derbymatchen i Gårdby med 6-3.

Annons

– Nu är det bara vi själva som kan stå i vägen för seriesegern, säger FIBF-backen Pontus Dorch.

Seriefinalen i division 5 och tillika öderbyt mellan SSG och FIBK:ens farmarlag, Färjestadens IBF, fick man att gå ur huse på östra Öland. Eller som SSG:s forward Peter Helgesson uttryckte det:

– Det här har man väntat på sen de startade laget.

De 122 betalande i Gårdbyhallen fick se sitt hemmalag stå upp bra mot den väntade seriefavoriten under den första perioden. Det gästerna hade i teknik och fart tog hemmalaget igen med fysiskt närkampsspel och motivation.

Efter en jämn första period stod det 2-1 till FIBF, som var snäppet farligare än SSG framför mål.

– Vi höll oss kyliga idag, konstaterar Pontus Dorch.

KVITTERINGAR

SSG kvitterade i början av andra och hade sen en stark period.

Att det var derby gick inte att ta miste på. Tacklingarna satt där de skulle och med jämna mellanrum hamnade duellanter från båda lagen bakom sargen. Ofta var det SSG som behärskade det fysiska spelet bäst.

– Det kändes att det låg något extra i luften. Det var mycket kamp men det är kul när man kan trycka till lite i närkamperna, säger Pontus Dorch.

Annons

– Vi pratade om att vi skulle spela fysiskt. Vi trycker på och pressar dem bra, men det straffar sig på slutet när vi inte orkar, säger SSG:s spelande tränare Anders Florå.

Och precis i slutet av den mittenperioden, med bara minuten kvar, återtog FIBF ledningen genom Charlie Nilsson.

STRAFF

När matchen skulle avgöras i den sista perioden visade SSG att man kunde bjuda till. Redan efter två minuter snurrade Peter Helgesson bakom buren, lossade sin bössa och kvitterade – för tredje gången.

– Vi sa innan tredje att vi skulle ge allt. Det kändes som vi skulle kunna få till ett ledningsmål också, säger Helgesson.

Men det var FIBF som drog det längsta strået.

6:24 in i perioden sprätte Charlie Nilsson upp 4-3 i krysset och bara 20 sekunder senare blåste domaren straff. Jimmie Nilsson var iskall mot annars utmärkte Simon Bogefors, och ordnade en tvåmålsledning för bortalaget. En tvåmålsledning som blev tre när Nilsson satte 6-3 i öppen kasse och spikade slutresultatet.

– De har mer boll och är duktiga när de får stora ytor, men jag tycker vi gör en ganska bra match ändå. Vi ska vara med och fightas där uppe, de (FIBF) skrämmer oss inte, säger Anders Florå.

Pontus Dorch:

– Vi gör en bra insats idag. Vi rullar boll bra och lyckas göra några fina mål. Nu tror jag bara det är vi själva som kan stå i vägen för seriesegern.

Annons

FAKTA/

SSG – FIBF 3-6 (1-2, 1-1, 1-3)

Målen: 0-1 Jimmie Nilsson, 1-1 Peter Helgesson, 1-2 Jimmie Nilsson, 2-2 Jonas Ingesson, 2-3 Charlie Nilsson, 3-3 Peter Helgesson, 3-4 Charlie Nilsson, 3-5 Jimmie Nilsson, 3-6 Jimmie Nilsson.

Utvisningar:

SSG: 2 min.

FIBF: 4 min.

Publik: 122 (Gårdbyhallen).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons