Nyheter

Linneas superkedja

Nyheter • Publicerad 8 februari 2010

INNEBANDY, DIV 3 DAM

SSG visade klass i derbyt mot Borgholm, och som så många gånger förr var det Linnea Alvarmo och tvillingarna Nilsson-Byman som visade vägen.

SSG:s superkedja låg bakom fem av sex mål i segern mot Borgholm och har nu gjort mer än hälften av lagets mål den här säsongen.

– Linnea har lärt oss hur vi ska spela. Nu gör vi bara som hon säger, säger Lizette Nilsson-Byman.

SSG:s förstakedja låg bakom allt när laget vann fredagens Ölandsderby mot Borgholm med 6-3 i Gårdbyhallen.

Kedjan med Linnea Alvarmo, Lizette Nilsson-Byman och Matilda Nilsson-Byman var fullständigt lysande och tryckte omgående tillbaka Borgholm i försvarszon så fort den var inne på planen.

Linnea Alvarmo gjorde fyra mål och Lizette Nilsson-Byman ett i en match där division 2-jagande SSG visade varför laget slåss om seriesegern.

Borgholm stretade emot bra inledningsvis, men hade helt enkelt inget att sätta emot så fort att SSG:s toppspelare fick upp farten.

SSG-tränaren William Andersson var nöjd med sitt lag efter matchen.

– Vi vinner rättvist tycker jag. Det känns som vi hade en liten svacka i mitten av matchen, men annars tycker jag vi hade rätt bra koll på dem.

TÄNKER LIKADANT

Uppvisningen av SSG:s förstakedja innebär att trion Linnea Alvarmo, Lizette Nilsson-Byman och Matilda Nilsson-Byman nu har gjort 48 på i serien. Det är ett mål mer än vad alla Borgholmsspelare mäktat med den här säsongen - tillsammans.

– Vi tänker nog innebandy på samma sätt. Det känns som vi vet ungefär vart de andra tar vägen på planen. Sedan har vi verkligen fått igång målskyttet ordentligt också, säger Linnea Alvarmo.

En förklaring till samspelet kan vara att Alvarmo, spelade assisterande tränare i SSG, också tränat tvillingarna i flicklaget.

– Hon har lärt oss hur vi ska spela. Nu gör vi bara som hon säger, säger Lizette Nilsson-Byman med ett leende.

CHANS PÅ SERIESEGERN

Segern mot Borgholm innebär att SSG hakar på serieledande Westervik i toppen av tabellen. Inför de två sista omgångarna är SSG tvåa i tabellen, tre poäng efter Westervik, som dock har en match mindre spelad.

Att gå förbi blir en svår men inte omöjlig uppgift för SSG, som har kvar att möta topplaget Sandbäckshult innan just Westervik gästar Gårdbyhallen i sista omgången.

– Det blir två tuffa matcher, men vi har definitvt möjligheter att klara det. En bra dag slår vi båda två, säger Linnea Alvarmo.

FAKTA/

SSG IF - Borgholms IBK

6-3 (3-2, 0-0, 3-1)

Målen:0-1 självmål, 1-1 Linnea Alvarmo, 1-2 Hanna Sihlman, 2-2 Linnea Alvarmo, 3-2 Linnea Alvarmo, 4-2 Louise Bengtsson, 5-2 Lizette Nilsson-Byman, 5-3 Hanna Sihlman, 6-3 Linnea Alvarmo.

Axel Johnson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.