Annons
Nyheter

”Lenty” har återuppväckt SSG

Nyheter • Publicerad 20 augusti 2007

INNEBANDY, DIVISION 5

2006: SSG IF:s innebandysektion måste läggas ner på grund av för dåligt intresse. 2007: SSG kommer att ha både a- och b-lag i seriespel och andas morgonluft. Nya huvudtränaren Jimmy ”Lenty” Andersson är optimistisk.

Annons

– Folk verkar sugna på innebandyn, då blir det roligare för mig också, säger ”Lenty”.

2006 var ett svårt år för SSG IF:s innebandy. Bristen på spelare gjorde att a-laget fick läggas på is. Nu är man tillbaka och det är ett gäng hemvändare som fått fart på skutan igen. Martin Kolmevik och Andreas Granander från CL98 har tillsammans med Daniel ”Göte” Johansson och William Andersson fått liv i SSG-innebandyn igen. Kolmevik ordnade dessutom en ny huvudtränare.

– Kolmevik ringde mig och frågade om jag var intresserad, och ju mer jag tänkte på det, desto sugnare blev jag, säger nye huvudtränaren Jimmy Andersson.

EGNA BEN

Andersson, som har ett förflutet som målvakt i Kalmar IBK och CL98, har tidigare varit assisterande tränare i CL98:s damer, då för övrigt under gamle SSG-tränaren Tomasz Jagodzinski. Nu ska han för första gången ha hand om et t herrlag och det var just det som lockade.

– Det ska bli kul att stå på egna ben, jag tycker det är jättekul att träna innebandy, säger ”Lenty”.

Vad är skillnaden mellan att träna ett damlag och ett herrlag?

– Skillnaden är väl att man kan vara lite mer direkt med killar. Det kan man med vissa tjejer också men inte med alla.

LÄROÅR

Jimmy förespråkar en empatisk ledarstil och har svårt för vissa andra tränares jargong.

Annons

– Jag har sett så många tränare som står och skriker på sina spelare, framförallt inom daminnebandyn, och inte får ut något av det. Jag försöker framförallt berömma det som är bra.

I SSG kommer han att förfoga över en ung spelartrupp med en del rutinerade spelare som de fyra redan nämnda. Första året kommer att bli ett läroår, både för laget och för Jimmy Andersson.

– Jag tar den här säsongen som ett läroår, jag har ju aldrig haft ett herrlag förut. Jag ser det som en nyttig upplevelse hur det än går.

TALANG

Hittills har träningsnärvaron varit god och SSG kommer att ha både ett A-lag och ett B-lag i spel. Man börjar även få upp juniorer underifrån, något som glädjer Jimmy Andersson. Framförallt är det en stor liten lirare som han tror på. Gustav Andersson, född -92, gör succé i fotbollen med SSG, snart kanske han gör det på innebandyplanen också.

– Tänk dig honom med lite muskler på, då kan han bli grym, säger Jimmy ”Lenty” Andersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons