Nyheter

Kim och FIBK i en ovan svacka

Nyheter • Publicerad 10 november 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Det har gått spikrakt uppåt för Färjestadens IBK under flera år, men nu ligger laget sist i superligan och stod i senaste matchen för ett rejält bottennapp.

– Det var åt helvete hela spelet, beskriver forwarden Kim Nilsson målande. Vi rullade inte boll och hade inget självförtroende, det var inget Färjestadens IBK. Det kan bara bli bättre.

De senaste två matcherna har Färjestaden verkligen inte presterat någon toppinnebandy och laget ligger fortfarande sist i superligan. Att vara inne i en svacka är en ovan situation för ständigt framgångsrika Färjestaden. Och en ovan situation för lagets suveräne poängkung under fjolåret, Kim Nilsson.

– Det är klart att man har haft höga förväntningar på sig att göra en massa poäng som jag gjorde i division 1, men jag tror inte folk förstår vilken stor skillnad det är i superligan, säger han och utvecklar.

– I ettan hade alla mer tid på sig. Nu måste allt gå snabbare och det gör det inte för oss.

SJÄLVFÖRTROENDE

Det var inga glada miner bland publiken i Kalmar Sporthall efter Järfälla-förlusten i tisdags och kritik om både det ena och det andra, från spelsystem till inställning, hördes både från fans, kunnare och lekmän. Det var bland annat alltför få avslut på mål och då får givetvis fjolårets radarpar Kim Nilsson och Jonas Elofsson ta emot kritik.

– Ja, men vi måste få mer självförtroende i hela laget, säger Nilsson. Och det måste gå fortare. För att jag och ”Elof” ska lyckas måste ju hela laget lyckas.

Kim Nilsson tror dock på bättring redan mot Jönköping i dag.

– Det såg bra ut på träningen sist och det tror jag höjer hela laget, avslutar han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.