Nyheter

Jonas avskedsföreställnig mot FIBK

Nyheter • Publicerad 30 januari 2009

INNEBANDY, DIV 1

Snart sticker Jonas Nilsson till Spanien för nytt jobb och nya äventyr. Men innan innebandyklubban läggs på hyllan har han en match kvar att spela.

Imorgon mot Färjestadens IBK.

– Ja, det är lite ödets ironi eller vad man säger, funderar Färjestadenssonen.

Jonas Nilsson är både svensk och australiensisk mästare i innebandy, men någon spansk mästare lär han inte bli.

– Nej, jag har googlat runt lite på nätet, men det finns ju ingenting där nere, säger Nilsson, som nu lägger klubban på hyllan, i alla fall för en tid framöver.

Men först är det alltså match mot moderklubben Färjestadens IBK i den sista matchen.

– Det ska bli skitkul. Så länge vi vinner...

Vann gjorde ju inte Jonas Lindås sist man mötte Färjestaden, utan då blev det torsk med 6-4 i Kalmar sporthall.

Vad minns du från den matchen?

– Jag minns fan ingenting. Jag minns att jag var dålig och att laget inte gjorde sin bästa match. Men Färjestaden gjorde en bra match.

– Fast nu har vi ändrat om lite i matchplanen och hoppas det går bättre. Det är ju svårt att spela i vår hall också, för det är trägolv och bollen studsar mycket.

Är du lika nervös inför den här matchen som du var inför förra matchen mot FIBK?

– Nej, jag tror inte det, det var nog värre förra gången...

SÄKRA TREDJEPLATSEN

Jonas Nilsson har haft en lyckad säsong med sitt Lindås. Med 26 poäng är han lagets tredje bäste poängplockare och han ligger på sextonde plats i söderettans poängliga. Och Lindås ligger trea i tabellen.

– För att vara nykomlingar får vi vara väldigt nöjda. Och vi har inte fått den där dippen som många har trott. Färjestaden är de som är närmast oss, så nu får vi vinna och säkra tredjeplatsen, avslutar han.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.