Nyheter

JIK drog sig ur – Färjestadens IBK ersätter

Nyheter • Publicerad 8 september 2006

INNEBANDYJönköping IK:s olycka blev Färjestaden IBK:s lycka.JIK kunde inte få ihop fullt lag i matchen mot Warberg IC i Borgholm i dag.Då blixtinkallas Färjestaden som därmed får möta de regerande Europacupmästarna två gånger samma helg.

Inte undra på att FIBK:s tränare Magnus Gustafsson är nöjd.

– Kanon. Fantastisk möjlighet att få möta Warberg två gånger om och vi kommer naturligtvis mönstra bästa laget i båda matcherna.

Skadeproblem

Warbergs elitseriekollega Jönköping har problem med skador och var tvungna att lämna återbud till matchen i Borgholm. Gustafsson fick således ett samtal från Warbergs coach Isac Carlsson sent i torsdags kväll och Mr. FIBK tackade givetvis ja till helgens dubbelmöte där de båda lagen först ska tampas i sporthallen i Borgholm. I morgon är det sedan Färjehallens tur att agera matcharena.

– Vi tackar och tar emot. Vi har med mening lagt färre träningsmatcher denna försäsong på grund av att vi förfogar över samma trupp som förra säsongen kryddat med ett par bra nyförvärv, säger ”Mange” och fortsätter:

– Vi vill ha energi i skallarna för en lång säsong med elitseriekval och möter helst bara elitserielag i träningsmatcherna.

Värdemätare

Och lita på att Färjestaden kommer att få en värdemätare som heter duga.

Inför säsongen har Warberg värvat en av världens bästa backar till sitt lag, nämligen den svenske landslagsmannen och världsmästaren Mattias ”Bult” Larsson från Alligator Malans i Schweiz.

Warberg förfogar sedan tidigare över landslagsmännen Kimmo Eskelinen, Peter Sjögren och Magnus Svensson. Samme Svensson som avgjorde VM-finalen till Sveriges fördel i våras.

Hur ska ni stoppa honom?

– Det blir tufft och det blir ”Klasse” eller ”Gunte” som får den uppgiften, avslutar Gustafsson och syftar på backhårdingarna Klas Ivarsson och Christian Gunnarsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.