Nyheter

JIK-coachen: ”Vi var inte ödmjuka inför uppgiften”

Nyheter • Publicerad 13 november 2007

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Fyran Jönköpings IK mot jumbon Färjestadens IBK kunde väl bara sluta på ett sätt, eller? Nja, FIBK skrällde och vann med 9-3.

– Vi var inte ödmjuka inför uppgiften, säger JIK-tränaren Jakob Olofsson-Adelin.

Färjestaden ryckte tidigt åt sig en 3-0-ledning i den första perioden. Gästerna från Jönköping reducerade visserligen två gånger om, men närmare än så kom inte favoriten.

– Vi hade ingen tajming i vårt spel och då är det svårt att ändra på saker och ting. Nä, vi var inte ödmjuka inför uppgiften, analyserar Olofsson-Adelin.

Underskattade ni Färjestaden?

– Ja, jag måste nog säga att det var så.

FÖRLORADE KAMP

Jönköpings målvakt Anton Lindkvist var allt annat än bra i en kokande Kalmar sporthall. Lindkvist, som vann UVM för 19-åringar tillsammans med Kim Nilsson för två år sedan, förlorade målvaktsmatchen klart mot Anders Bemervik. JIK-tränaren väljer att ligga lågt med den individuella kritiken.

– Jag tycker inte att man kan klandra Anton. Vi gör som lag en dålig insats. Vi sätter inte vårt försvarsspel till 100 procent och vi blir för frustrerade i vårt spel. Vi gör den sämsta matchen för säsongen, samtidigt vill jag inte ta bort nåt från Färjestaden. Det är ett bra lag, avslutar Jakob Olofsson-Adelin.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.