Nyheter

Jihdes entré vände matchen

Nyheter • Publicerad 23 februari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Färjestadens IBK är ute ur Superligan. Efter 5–12-förlust hemma mot AIK så har Färjestaden åtta poäng upp till strecket med sex poäng kvar att spela om.

Färjestaden hängde inledningsvis med bra hemma mot AIK. Visserligen satt AIK:s stora stjärna  Niklas Jihde på bänken med känningar i ett lår de två första perioderna. Och även om Kim Nilsson gjorde 1–0 i den första perioden så var det AIK som var det bättre laget och pressade FIBK:en.

I den andra perioden vände AIK matchen och ledde med 2–4 men två snabba FIBK-mål gjorde att det var lika 4–4 efter den andra perioden.

JIHDE GJORDE ENTRÉ

Då gjorde Jihde entré. Färjestaden blev fullkomligt överkörda i den sista perioden och förlorade den med hela 1–8 efter att Jihde och Fredrik Djurling haft total lekstuga.

– Från början var det tänkt att jag inte skulle spela men sedan så fick jag göra det ändå. Och när man spelar med sådana lagkamrater så är det roligt att spela innebandy, säger Jihde.

I och med resultatet är Färjestaden ute ur Superligan.

– Tråkigt, jag hade gärna sett att de hängt kvar men jag tror att de kommer tillbaka, säger Jihde.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.