Nyheter

Jihde ser gärna Kim i svartgult

Nyheter • Publicerad 25 februari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Det dröjde två perioder. Sedan gjorde innebandyns store entré i Kalmar sporthall – och som han gjorde det.

– Det var roligt att spela innebandy i dag, säger AIK:s Niklas Jihde.

Länge såg det ut som de 1 071 åskådarna i Kalmar sporthall endast skulle få se Niklas Jihde sitta på AIK:s bänk. Men vid ställningen 4-4 och med en period kvar att spela gjorde innebandys stora affischnamn entré.

– Egentligen var det inte meningen att jag skulle spela. Jag fick lite problem med en ljumske efter Storvretamatchen senast och har inte tränat något på hela veckan. Men jag har snälla coacher som kastade in mig i matchen och det är alltid roligt att vara tillbaka i Småland, säger Jihde som är uppväxt i småländska Moheda och efter matchen överöstes med åskådare som ville ha autografer och fotografier.

TOTAL LEKSTUGA

Tillsammans med Conny Vesterlund och Fredrik Djurling hade Jihde total lekstuga i den sista perioden och målen trillade in. Totalt vann stockholmarna den sista perioden med 8-1.

– Färjestaden gör två bra perioder och orkar inte riktigt i sista. När vi sedan får lite ytor så hänger de inte riktigt med. Vi vill ju lira in bollen i mål och det var ganska roligt att spela innebandy i dag, säger Jihde som själv svarade för ett av målen.

Matchen vände när du kom in?

– Hehe, så kanske man kan se det men det är fler än jag som gör ett lag. Grabbarna hade ju kört slut på Färjestaden så det gick ganska lätt för mig.

Du har alltid talat gott om Färjestaden, hur kändes det att skjuta ut dem?

– Tråkigt. Jag hade gärna sett att de hade lyckats stanna kvar men jag tror att de har kapacitet att ta sig tillbaka snart igen.

”KIM FANTASTISK”

Även Kim Nilsson är en spelare som Jihde öst beröm över.

– Kim är en fantastisk innebandyspelare. Den passningen han gör vid 2-1-målet är det inte många spelare som kan göra, säger Jihde och fortsätter:

– Det är ju ingen tvekan om att jag gärna ser honom i svartgult nästa säsong och får han bara spela med lite bättre spelare, inget ont om Färjestaden, som kan ge honom lite mer tid med bollen så kommer han bli riktigt, riktigt bra.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.